2012-09-27 23:03:05
Φωτογραφία για Ο Μόντι θέλει να παραμείνει στην Πρωθυπουργία
«Αν οι γενικότερες συνθήκες έχουν έκτακτο χαρακτήρα -κάτι που απεύχομαι- και μου ζητηθεί, θα λάβω υπόψη μου την πρόταση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις (Council on Foreign Relations) της Νέας Υόρκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανασκευάζοντας τη θέση του για το ενδεχόμενο να είναι ξανά επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Αν οι πολιτικές δυνάμεις μου το ζητήσουν, είμαι διατεθειμένος να αναλάβω και πάλι τον ρόλο του πρωθυπουργού», ανέφερε ο Μόντι.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός υπογράμμισε: «δεν θεωρώ ότι η Ευρωζώνη μπορεί να χάσει κάποια μέλη της στην πορεία».

Σε προηγούμενη συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνησή του θα παραιτηθεί, πιθανότατα τον ερχόμενο Απρίλιο».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, δεδομένης της ιδιαίτερης οικονομικής περιόδου που διέρχεται η Ιταλία, θεωρείται πιθανό οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι (κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας και κεντρώο κόμμα Udc) να ζητήσουν από τον σημερινό επικεφαλής της κυβέρνησης να παραμείνει στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές της Άνοιξης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ