2012-09-27 18:39:03
Φωτογραφία για Στις 17 Οκτωβρίου η απόφαση για το τριπλό φονικό στην Πάφο
Πλήθος στοιχείων και μαρτυριών παρουσίασε ενώπιων του κακουργιοδικείου η αστυνομία και η κατηγορούσα αρχή με βάση τα οποία αποδεικνύεται ότι το στυγερό έγκλημα της διπλής δολοφονίας της Γιουλιας Οποροκ και της τρίχρονης κόρης της, εκτέλεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση 30χρονος κομμωτής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Νινο Κεκκο ο οποίος αγόρευσε ενώπιων του κακουργιοδικείου. Ο δημόσιος κατήγορος κ.Κεκκος τόνισε επίσης ότι η μαρτυρία αυτή συνοδεύτηκε από επιστημονική μαρτυρία αλλά και τηλεφωνικά δεδομένα τα οποία στην ουσία εμπλέκουν τον κατηγορούμενο.

Ο Νίνος Κεκκος έκανε εκτενή αναφορά σε όλο το μαρτυρικό υλικό που παρουσιάστηκε τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έδωσε πολλές αντιφατικές απαντήσεις στην αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης και η όλη του συμπεριφορά, όπως διαπίστωσαν και τα αστυνομικά όργανα ήταν τουλάχιστον ύποπτη. Ο κ.Κεκκος επέμεινε πολύ στην συμπεριφορά του κατηγορουμένου τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της Γιουλιας Οποροκ αφού αυτό που τον ενδιέφερε πρωτίστως με την συμπεριφορά του όπως ανέφερε ήταν να δημιουργήσει άλλοθι για τον εαυτό του.


Ανέφερε ως παράδειγμα το τηλεφώνημα που έκανε στην μητέρα της Γιουλιας Οποροκ το μοιραίο βράδυ κατά το οποίο τις έδινε λεπτομέρειες και περιγραφή των προηγούμενων κινήσεων του το βράδυ εκείνο, πράγμα που όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της Γιουλιας ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε κάνει και ούτε είχαν τόσο στενές σχέσεις για να κάνουν τέτοιες συζητήσεις. Ο Νίνος Κεκκος τόνισε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε με κάθε τρόπο να συγκαλύψει τα ανοσιουργήματα του, είπε, και να θέσει τον εαυτό του στο χωριό του κατά τον κρίσιμο χρόνο διάπραξης του στυγερού εγκλήματος. Είπε ακόμη ότι στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να καλύψει την άνομη του πράξη προέβαινε σε σπασμωδικές ενέργειες.

Ο δημόσιος κατήγορος είπε ακόμη ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν είχε μια σταθερή γραμμή και συνεχώς άλλαζε γραμμή, δημιουργούσε φανταστικά σενάρια και υποθέσεις που ποτέ όπως είπε δεν έχουν αποδεχτεί. Προσπάθησε, κατέληξε, να αποδώσει το έγκλημα σε ομογενείς, στο περιβάλλον του ισοβίτη Κίτα αλλά και σε ναρκομανείς, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν ευσταθούν, κατέληξε. Με την αγόρευση του δημόσιου κατήγορου ολοκληρώθηκε η διαδικασία και το κακουργιοδικείο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση τους στις 17 Οκτωβρίου.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ