2012-09-27 04:52:03
Φωτογραφία για Εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό
Δύο "τρομοκρατικές" εκρήξεις με στόχο κτίρια του στρατού στην πρωτεύουσα Δαμασκό σημειώθηκαν χθες στην Συριακή πρωτέυουσας... όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις ανέλαβαν οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί, του οποίους ο Άσαντ χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

«Ο Ελεύθερος Στρατός έπληξε το κτίριο του Γενικού Επιτελείου στην πλατεία Ουμαγιάντ της Δαμασκού και δεκάδες (άνθρωποι) σκοτώθηκαν στις δύο ισχυρές εκρήξεις», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών του στρατιωτικού συμβουλίου του ΕΣΣ σε ανακοίνωσή του.

Αντίθετα, ο στρατός ανέφερε ότι οι δύο εκρήξεις στην Δαμασκό τραυμάτισαν «μερικούς φρουρούς», αλλά κανέναν από τους ανώτερους αξιωματικούς.

Από τη διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις φρουροί και 14 άμαχοι και στρατιωτικοί τραυματίστηκαν όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.

Η μια έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Αμπού Ρουμανέχ και είχε στόχο το κτίριο του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, απ΄όπου δίνονται οι εντολές για τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκονται πολλές δυτικές και αραβικές πρεσβείες.


Η δεύτερη έκρηξη στην πλατεία Ουμαγιάντ είχε στόχο άλλο αρχηγείο του στρατού. Το συγκεκριμένο κτίριο, μάλιστα, απέχει μερικά μόλις μέτρα από τα γραφεία της συριακής κρατικής τηλεόρασης.

Μετά την διπλή επίθεση ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος του επιτελείου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για θύματα και στις δύο πλευρές. Ωστόσο το επιτελείο δεν έκανε λόγο για μάχη, αν και ανέφερε πως οι επιθέσεις συνοδεύτηκαν από «πυρά χωρίς διάκριση (. . .) για την κατατρομοκράτηση των πολιτών», και πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ότι οι δυνάμεις της τάξης «κατεδίωκαν (τους αντάρτες) στην περιοχή».

Επίσης ένας ανταποκριτής του αγγλόφωνου ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press TV σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ο επικεφαλής του γραφείου του ίδιου δικτύου στην Δαμασκό τραυματίστηκε, όπως μετέδωσε το κανάλι σήμερα.

Χθες Τρίτη, σύροι αντικαθεστωτικοί πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα κτίριο το οποίο έχει καταλάβει η φιλο-καθεστωτική πολιτοφυλακή στη Δαμασκό.

Όπως υποστηρίζουν ακτιβιστές, περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τους 18 μήνες που διαρκεί η εξέγερση κατά του προέδρου Άσαντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ