2012-09-27 00:43:19
Φωτογραφία για Μεϊμαράκης: «Αλήτικη, μαφιόζικη κι εκβιαστική επίθεση εναντίον μου»
ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Δεν βάλλομαι εγώ, βάλλεται ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους για το θέμα της φερόμενης εμπλοκής του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε ότι είναι «καθαρός», σημειώνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη τον έχουν ελέγξει και δεν έχουν βρει το παραμικρό. Πρόκειται για «αλήτικη, μαφιόζικη κι εκβιαστική επίθεση εναντίον μου», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια και τα σχετικά δημοσιεύματα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του κ. Μεϊμαράκη ότι η επίθεση εναντίον του εντάσσεται σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας. Επισήμανε ότι στόχος της επίθεσης «δεν είναι ο Μεϊμαράκης αλλά ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής» ενώ σε ερώτηση για το αν πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται κρύβεται το «λόμπι της δραχμής» εξήγησε ότι «το κουστούμι του Προέδρου δεν μου επιτρέπει να απαντήσω».Σε έντονο ύφος ο κ
. Μεϊμαράκης τόνισε: «Εγώ δεν είμαι για τα σαλόνια αλλά για την αρένα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί στην αρένα για να λάμψει η αλήθεια» και συμπλήρωσε με νόημα: «Ξέρω που πάω να δώσω μάχη για αυτό δεν θα με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου, το πετάω αμα λάχει, δεν θα μου περιορίσει τη δική μου μάχη στην αρένα», υπαινισσόμενος ότι δεν αποκλείεται να υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία της Βουλής. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι με το Μέγαρο Μαξίμου όχι μονο δεν έχει πρόβλημα «αντιθέτως συμπορευόμαστε στην προσπάθεια αντιμετώπισης όσων επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα». Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε επίθεση και στην εφημερίδα Real News η οποία αποκάλυψε τις καταθέσεις οι οποίες εμπλέκουν τον ίδιο και τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κυρίους Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. «Δεν με πήραν ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν την δική μου γνώμη για όσα με κατηγορουν» είπε. «Το κάνουν πρωτοσέλιδο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Που μας οδηγουν; Για ποιους λόγους τα κάνουν όλα μπάχαλο; Ότι έκανε ο Σαμαρας, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης εξανεμίστηκαν. Όλα τα διεθνή μέσα μιλούν για διαφθορά. Δεν παίζεται το παιχνίδι έτσι» συμπλήρωσε.

Απάντηση Ν. Χατζηνικολάου

Απαντώντας στις βολές που δέχθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη, ο εκδότης της εφημερίδας Real News, δημοσιογράφος κ. Χατζηνικολάου δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το μέγα σκάνδαλο είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας εναντιον του κ. Μεϊμαράκη που έφερε στο φως η Real Νews. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ