2012-09-26 20:13:03
Φωτογραφία για Μαθητές του 4ου Λυκείου Άρτας συγκέντρωσαν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης!
Στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική εργασία» της Α' Λυκείου, του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας, το σχολικό έτος 2011-2012, οι παρακάτω μαθητές του τμήματος ενδιαφέροντος ( με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Αγγελική Τσιρογιάννη ) με θέμα «Τα ρούχα μας … αυτοί οι άγνωστοι»:

Κουμπούρα Ευφημία, Κούκου Κατερίνα, Νικολάκη Νεφέλη, Παππάς Οδυσσέας, Αυγέρης Βασίλης, συγκέντρωσαν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης μας ευαισθητοποιώντας και μαθητές γειτονικών σχολείων. 

Τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν σε άπορες οικογένειες μέσω του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου κυρίας Βίκυς Βασιλάκη - Μητρογεώργου. Με αφορμή την εκδήλωση αλληλεγγύης από πλευράς των μαθητών η κυρία Βασιλάκη ανέφερε: «Συγχαίρουμε τους μαθητές της Α’ Λυκείου, του 4ου ΓΕΛ Άρτας, που με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να συγκεντρώσουν ρούχα για άπορες οικογένειες της πόλης μας, έδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας
. Σε μια εποχή που πολλές οικογένειες αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες, τέτοιες κινήσεις έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και ως εκ τούτου η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών είναι αξιέπαινη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες ή φορείς.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από συλλογικές κινήσεις που ενισχύουν το δίκτυο αλληλεγγύης. Και όταν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης έρχονται από μαθητές, αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής που δημιουργεί η βαθιά και παρατεταμένη κρίση».

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ