2012-09-26 19:52:07
Φωτογραφία για ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ : ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
«Αν συνεχίσουν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός να κάνουν μόνοι τους συμβάσεις το επαγγελματικό μπάσκετ θα εξαφανιστεί», δήλωσε ο τέως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης.

Σε συνέντευξη, που έδωσε ο Οικονομίδης στο ραδιοσταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» λόγω της δυσαρέσκειας των υπόλοιπων πλην «αιωνίων αντιπάλων» ομάδων για την πρόταση, που έκανε η ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους, ο τέως πρόεδρος της Λίγκας τόνισε πως: «Η κεντρική διαχείριση καταργήθηκε για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». 

Το ερώτημα, που προκύπτει, ωστόσο, είναι γιατί ο Οικονομίδης στο δεκαετές διάστημα της προεδρίας του στον ΕΣΑΚΕ δεν έκανε κάτι, ώστε να καταργηθεί θεσμικά η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και δεν συγκρούστηκε με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό για να διασφαλίσει την ισότητα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα όλων των ομάδων και την οικονομική βιωσιμότητα τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".


«Τα πράγματα ποτέ δεν ήταν εύκολα στον ΕΣΑΚΕ», είπε αρχικά ο Οικονομίδης και εξήγησε ότι: 

«Υπήρχε πάντα το άγχος με τα τηλεοπτικά και για να μπει το μπάσκετ κάτω από την ομπρέλα του ΟΠΑΠ. Χάρη στον ΟΠΑΠ οι ομάδες βλέπουν με μια σχετική ανακούφιση το μέλλον».

«Μεγάλο πρόβλημα εάν παραμείνει η πρόταση»

«Η Δημόσια Τηλεόραση είναι υποχρεωμένη να δείξει το μπάσκετ», επισήμανε ο τέως πρόεδρος της Λίγκας για το ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί με την χαμηλή πρόταση της ΕΡΤ και το ενδεχόμενο να μην αρχίσει το πρωτάθλημα της Α1. 

«Από ότι βλέπω η πρόταση είναι πολύ χαμηλή. Αν μείνει εκεί η πρόταση θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Το συμβόλαιο θα είναι κατά 50% μειωμένο εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Το ποσό αυτό θα το μοιραστούν 12 ομάδες, ενώ πέρυσι το μοιράστηκαν 11 ομάδες. Από τα 2 εκ. πέφτουμε στο 1 εκ. Υπάρχει και το μαξιλάρι των 350.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να μην υπάρξει ούτε αυτό. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πέρυσι πήραν συνολικά 2.300.000 ευρώ».

«Η κεντρική διαχείριση καταργήθηκε για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», υπογράμμισε ο Οικονομίδης. 

«Οι δύο μεγάλοι αυτό το έκαναν και με τον ΟΠΑΠ. Από κει καταφέραμε και πήραμε όμως καλά χρήματα χωρίς στη σύμβαση να συμμετέχουν αυτοί οι δύο. Η συρρίκνωση κάθε χρόνο θα είναι προς των πυλών αν κάνουν μόνες τους οι ομάδες τις συμβάσεις». 

«Θα εξαφανιστεί το επαγγελματικό μπάσκετ», προέβλεψε ο τέως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

«Δεν γίνεται δυνατό πρωτάθλημα χωρίς ΠΑΟΚ, Άρη»

Ο Οικονομίδης σχολίασε ακόμη ότι: «Όσο δεν υπάρχει συσπείρωση του κόσμου οι ομάδες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αν είμαι ο ισχυρός και παίξω με εύκολες ομάδες δεν θα έχω επιτυχία στην Ευρώπη, αυτό έχει γίνει στο ποδόσφαιρου και πάει να γίνει στο μπάσκετ». «Δεν γίνεται δυνατό πρωτάθλημα χωρίς ΠΑΟΚ και Άρη», σημείωσε ο τέως πρόεδρος της Λίγκας.

Σχετικά με την διακοπή της λειτουργίας του γραφείου του ΕΣΑΚΕ στην Θεσσαλονίκη, ο Οικονομίδης είπε ότι: «Εγώ ψάχνω να βρίσκω έσοδα και όχι να κόβω για να επιβιώσω. Αυτό το γραφείο δημιουργήθηκε μαζί με τον ΕΣΑΚΕ πριν 20 χρόνια. Έπρεπε να αντιδράσουν ΠΑΟΚ και Άρης Οι αντιδράσεις τους ήταν ανύπαρκτες. Οι αντιδράσεις ήρθαν από τις ομάδες της επαρχίας και των Αθηνών. Έπρεπε να ψάξουν για πηγές εσόδων και όχι να μειώσουν τα έξοδα. Κανένα γραφείο δεν είναι διακοσμητικό. Είναι θέμα η Αθήνα πόσες αρμοδιότητες δίνει σε αυτό το γραφείο. Στο μέλλον θα το καταλάβουμε ότι το κλείσιμο του γραφείου θα έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα. Δεν θέλω να κρίνω εγώ την απόφαση, θα την κρίνει το μέλλον».

«Πώς θα ζήσουν»;

Ο τέως πρόεδρος της Λίγκας αναρωτήθηκε ακόμη για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης πέρυσι πήραν από 400.000 ευρώ έκαστος. Αν αυτό το ποσό φτάσει τα 100.000-120.000 χιλιάδες ευρώ, πως θα ζήσουν».

Για το νέο πρωτάθλημα και την πορεία των ΠΑΟΚ, Άρη σε εκείνο, ο Οικονομίδης σχολίασε ότι: «Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικό. Ο ΠΑΟΚ έδινε μηνύματα ότι θα διεκδικούσε την 3η θέση, αλλά ο αποκλεισμός με τα Τρίκαλα ήταν πισωγύρισμα. Ο Άρης ακόμη δεν ξέρει τι θα κάνει με τους ξένους και δεν ξέρω τα οικονομικά της ομάδας αν θα της επιτρέψουν να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι ερωτηματικό».

«Δεν είναι απαραίτητο να επιστρέψω στον ΕΣΑΚΕ», απάντησε ο τέως πρόεδρος της Λίγκας σε ερώτηση επί προσωπικού και πρόσθεσε ότι: 

 «Θέλω να επιστρέψω στον αθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Δεν έχω φύγει οριστικά από τον αθλητισμό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ