2012-09-26 19:01:03
Φωτογραφία για Κέρδισε» η …μισαλλοδοξία και έχασαν οι πολίτες στα Τρίκαλα στην σημερινή απεργία
Πολύ κατώτερα του αναμενομένου τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Τρίκαλα, σε σχέση με τις ανακοινώσεις και την …προετοιμασία που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για να περάσει το μήνυμα της «σφαγής» του λαού.

Μπορεί ο κόσμος να ήταν περισσότερος σε σχέση με συλλαλητήρια του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν αποτυπώθηκε ότι «βράζει η κοινωνία»…

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το …11% της συμμετοχής στην απεργία, τα μικρά ποσοστά στην Δημόσια Εκπαίδευση, καταστήματα ανοιχτά, δεν μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα παρά το κλειστό Δημαρχείο Τρικάλων, όπου λειτούργησαν μόνο Υπηρεσία Καθαριότητας, Αμαξοστάσιο και υπολειτούργησε με …10% προσωπικό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, οι ….θεσμικοί, είδαν με ικανοποίηση έστω και την τελευταία στιγμή να «σώζεται η παρτίδα» και μετά από …τηλεφωνήματα για συμμετοχή…


Εκεί και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, τόνισε μεταξύ άλλων «Ή θα υποτιμήσουμε τις ζωές μας ή θα χρεοκοπήσουμε» και έκανε λόγο για «βαρύ φορτίο αίματος που για μια ακόμα φορά καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε μια κοινωνική λεηλασία χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα. Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ανατροπή».

Μετά τους χαιρετισμούς και άλλων Εκπροσώπων Φορέων, οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και μαζί τους ενώθηκε και το «μπλόκο» των καταστηματαρχών, όπου παρέδωσαν ψήφισμα στον Περιφερειακό Σύμβουλο Ντίνο Μπάρδα, απόντος του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και ακολούθησε πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το ΠΑΜΕ, διοργάνωνε το δικό του συλλαλητήριο όπου ακούγονταν και εκεί για «σφαγή» του Ελληνικού λαού, με τα δύο συλλαλητήρια, να ζητούν το ίδιο. «Αλλαγή οικονομικής πολιτικής από την Κυβέρνηση»….

Μετά την ομιλία του Δημήτρη Αρμάγου και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι… διαχωρισμοί των ανέργων, των εργαζομένων, συνταξιούχων είναι επιεικώς απαράδεκτο σε εποχή που απαιτείται η ενότητα, κάποιοι για ξεκάθαρα προσωπικά τους συμφέροντα που απειλούνται, να τους «στοχοποιούν» σε «δεξιούς», «αριστερούς», «ακροδεξιούς» και «ακροαριστερούς» και να …ετοιμάζουν το έδαφος για …εμφύλιο.

Εξάλλου αυτά τα …στοιχεία, είναι που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Τρικαλινών στην …αποχή από συλλαλητήρια με … «καπέλο»…

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ