2012-09-26 16:08:03
Φωτογραφία για Φοροδιαφυγή και σπατάλη χρημάτων από τις Ομοσπονδίες
Ο οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος που διενήργησε ο οίκος PricewaterhouseCoopers, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, έφερε στο φως περιπτώσεις καταχρήσεων χιλιάδων ευρώ και φοροδιαφυγής σε αθλητικές Ομοσπονδίες. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Πάμπος Στυλιανού, αποκάλυψε την Τρίτη, στους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου, ότι προβληματίζεται για το αν θα αποταθεί ή όχι στην Αστυνομία, γι’ αυτά όλα που συμβαίνουν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, η έρευνα του ΚΟΑ επικεντρώνεται σε αθλητικές Ομοσπονδίες, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επικεντρώνοντας όμως σε δύο, όπου οι καταχρήσεις τους αφορούν μεγάλα ποσά.

Περαιτέρω, ο ΚΟΑ απέστειλε επιστολές προς ομοσπονδιακούς προπονητές απαιτώντας την καταβολή ποσών, ως αποτέλεσμα φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένου επιστολές και σε παίκτες. Σύμφωνα με την γενική ελέγκτρια όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, υπάρχουν παίκτες που παρόλο που αμείβονται κανονικά, δεν εμφανίζονται καθόλου για εργασία, ενώ τόνισε ότι υπάρχει παίκτης που κατάφερε να παίρνει και δύο μισθούς.


Μόνο για τα έτη 2009 - 2010, ο ΚΟΑ επιχορήγησε με €36 εκατ. 59 αθλητικές Ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και αθλήματα που έχουν να κάνουν με το σκουός, το ράγκμπι, το μπριτζ, το χόκεϊ, το μπέιζμπολ κ.ά.

Μερικά σημεία που προβληματίζουν τον ΚΟΑ:

1. Μεγάλος αριθμός αγορών, χωρίς να ζητούνται προσφορές

2. Γίνονται πληρωμές για διάφορες υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχουν συμφωνίες γι αυτές.

3. Πληρώνονται οδοιπορικά χωρίς να υπάρχει έγκριση του ΔΣ.

4. Δεν δηλώνονται οι χορηγίες που λάμβαναν ομοσπονδίες από διάφορους φορές, όπως ΑΗΚ, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Κύπρου κ.α.

5. Οι ομοσπονδίες δεν ψάχνουν προσφορές για την αγορά αεροπορικών ταξιδιών, και προτιμούν να συνεργάζονται με ένα μόνο ταξιδιωτικό γραφείο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ