2012-09-25 23:24:40
Φωτογραφία για Το Ηρώδειο ένωσε Ελλάδα, Ρωσία και Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)...!!!
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / Romfea.gr

Μια μοναδική συναυλία, στην οποία η ελληνική μουσική και ιστορία συναντήθηκε με την ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική της Ρωσίας, φιλοξένησε το βράδυ της Δευτέρας το Ηρώδειο.

Συγκεκριμένα το Ωδείο φιλοξένησε το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο είναι βασισμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Επίσης ο κόσμος απόλαυσε και τις συνθέσεις «Stabat Mater» και «Song of Ascent», του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Έργα με θρησκευτική και πνευματική βαρύτητα παρουσιάστηκαν από δύο χώρες και δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, τα οποία εκπροσώπησαν δυο παγκοσμίως διακεκριμένοι καλλιτέχνες.

Να αναφερθεί ότι το «Άξιον Εστί» χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: «Η Γένεσις», «Τα Πάθη», «Δοξαστικόν», ενώ στην εσωτερική δομή του υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία - η αφήγηση, ο ύμνος και η χορωδία. 


Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Μητροπολιτών, κληρικών και πλήθος κόσμου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων Όασις. 

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της συναυλίας και σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μια σημαντική συναυλία η οποία συγκίνησε του πάντες.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας από την πλευρά του φανερά ενθουσιασμένος, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την επιτυχία της συναυλίας, καθώς και με την συμμετοχή του κόσμου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής
communenews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ