2012-09-25 21:15:04
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα ξεπερνούσαμε εύκολα την κρίση αν δεν είχαμε κομμουνιστή Πρόεδρο»
"Εάν δεν υπήρχε κομμουνιστής Πρόεδρος, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ξεπερνούσε εύκολα την οικονομική κρίση", δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Εξαιτίας της κρίσης, συνέχισε, "μειώθηκε κατά 25% ο μισθός των κληρικών. Είναι μέγα ψέμα ότι η Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Κύπρο. Είχαμε μεγάλες απώλειες εξαιτίας των ομολόγων».

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε πως «θέλουμε ενιαίο κράτος, πράγμα που δεν θέλουν οι Τούρκοι. Το ψευδοκράτος του Ντενκτάς δεν μπορεί να ζήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει διαζύγιο στην Κύπρο». «Ο Ερντογάν πιστεύει ότι το 2023 ο πληθυσμός της Τουρκίας θα είναι 100 εκατομμύρια και για το λόγο αυτό δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήματα για την επίλυση του Κυπριακού», λέει ο Αρχιεπίσκοπος και σημειώνει: «Ετοιμάζεται –ο Ερντογάν- να γιορτάσει το 2022 τα 100 χρόνια από την κατάληψη της Σμύρνης».

Ως προς το θέμα των εποίκων, ο Αρχιεπίσκοπος λέει ότι πρέπει να φύγουν, όπως και τα τουρκικά στρατεύματα ενώ πρέπει, λέει, να δοθεί τέλος και στο καθεστώς των εγγυήσεων
. «Εάν δεν γίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Οι Τουρκοκύπριοι είναι το 18 του πληθυσμού στο νησί,» είπε. «Ωστόσο μπορούν να μετέχουν με ποσοστό 25% στο ενιαίο κράτος. Η Τουρκία δεν επιτρέπει την ίδρυση κουρδικού κράτους στα εδάφη της. Εάν οι Τουρκοκύπριοι μετέχουν στο ενιαίο κράτος, θα είναι ισότιμοι πολίτες», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Αναφερόμενος στην ταινία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε αντιδράσεις στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, ο Αρχιεπίσκοπος λέει ότι «είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον του Μωάμεθ».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ