2012-09-25 19:47:03
Φωτογραφία για «Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά...»
Την πρώτη τους συνάντηση ως υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είχαν τη Δευτέρα οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Νίκολα Πόποσκι, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Μετά τη συνάντηση, ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Πόποσκι.

«Πέραν των όσων είπαμε, σε αυτή την ανεπίσημη συνεργασία, έχει σημασία να τονιστεί ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και ακόμη καλύτερα στις σχέσεις μεταξύ μας, αν από τη γειτονική χώρα επεδείκνυαν περισσότερο σεβασμό σε θέματα ιστορικής και πολιτισμικής ευαισθησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στη συνάντηση με τον κ. Πόποσκι, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε το περιεχόμενο της πρόσφατης επιστολής του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ, με την οποία ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με ακρίβεια το πλαίσιο εντός του οποίου εξελίσσονται οι σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να φτάσουμε σε λύση του ζητήματος της ονομασίας.


Αφού επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα έχει κάνει το βήμα που της αναλογεί για την επίτευξη λύσης, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι έχει φτάσει η ώρα για την ηγεσία της γειτονικής χώρας να κάνει και εκείνη από την πλευρά της τα βήματα που της αναλογούν.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος ανέδειξε τους κινδύνους που κρύβει για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, η καλλιέργεια του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που τόσο συχνά στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ