2012-09-25 09:02:06
Φωτογραφία για Νέα «μυστικά» του καρκίνου του μαστού έρχονται στο φως
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την αποκωδικοποίηση των μυστηρίων του καρκίνου έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Μετά από ανάλυση στο γενετικό κώδικα 348 όγκων που είχαν ληφθεί μετά από αφαίρεση σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού προέκυψε ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου του μαστού και καρκίνου των ωοθηκών είναι πολύ πιο συγγενικοί γενετικά από ότι είναι οι υποτύποι καρκίνου του μαστού μεταξύ τους.

Τα νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία τα οποία έχουν δείξει ότι οι κακοήθεις όγκοι θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να αντιμετωπιστούν φαρμακευτικά με βάση τα γονίδια των οποίων η λειτουργία διαταράσσεται και όχι σύμφωνα με τη θέση του όγκου στο σώμα.

«Με αυτή την έρευνα έχουμε κάνει ένα γιγάντιο βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της γενετικής προέλευσης τεσσάρων σημαντικών υποτύπων καρκίνου του μαστού», ανέφερε ο ερευνητής Dr Matthew Elis πρόεδρος ιατρικής ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον, στο περιοδικό Nature όπου έγινε η σχετική δημοσίευση.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με την ανακάλυψη αυτή θα είναι δυνατή η παρασκευή πιο αποτελεσματικών φαρμάκων τα οποία θα προσαρμόζονται στο γενετικό προφίλ των όγκων γεγονός που σημαίνει ότι όγκοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος με κοινό γονιδιακό προφίλ θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν με παρόμοια φαρμακευτική αγωγή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ