2012-09-24 13:49:07
Φωτογραφία για Βορειοηπειρωτικό, Τσάμικο και Παιδεία τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση Αβραμόπουλου με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής
Με στελέχη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής συναντήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Βοστόνη των ΗΠΑ. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το Βορειοηπειρωτικό, το Τσάμικο καθώς και η Παιδεία στην Βόρειο Ήπειρο. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βορειοηπειρώτης πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δημήτρης Κούτουλας, με καταγωγή από τη Χιμάρα, ο Θοδωρής Ρέτζιος, υπεύθυνος της Πανηπειρωτικής για θέματα Βορείου Ηπείρου με καταγωγή από την Δίβρη, ο Νίκος Γκατζογιάννης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας. 

 Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της υφαρπαγής της γης στην Χιμάρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ηπείρου, όπου «όποιος θέλει μπορεί να κλέψει ενα κομμάτι γης». 

 Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής ζήτησε τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία να έχουν ύψιστη προτεραιότητα στην διπλωματική ατζέντα, σημειώνοντας παράλληλα πως όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να έχουν κοινές θέσεις για το Βορειοηπειρωτικό. 

 Διαβάστε την συνέχεια εδώ.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ