2012-09-24 10:04:59
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... «ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ»!
«Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να είναι... φωτοβολίδα», τονίζει σε συνέντευξη στο "pamesports.gr" ο Κώστας Παπανικολάου για την σεζόν, που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

«Κάθε αγωνιστική χρονιά ξεκινάει από το μηδέν και εμείς πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την προηγούμενη σεζόν σαν οδηγό, αλλά μέχρι εκεί», επισημαίνει ο 22χρονος φόργουορντ και προειδοποιεί ότι: 

«Εάν ο Ολυμπιακός αρχίσει την νέα αγωνιστική χρονιά θεωρώντας δεδομένη την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ θα έχει χάσει το... μισό παιχνίδι».

Η μόνη διαφορά, που διακρίνει ο Παπανικολάου στο αγωνιστικό στυλ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι ότι: «Υπάρχει περισσότερη κίνηση με και χωρίς την μπάλα μέχρι να καταλήξουμε σε πικ εν ρολ ή στο τελικό «χτύπημα»». 

Για τον μεγάλο αντίπαλο στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό ο 22χρόνος φόργουορντ υπογράμμισε ότι: «Εάν δεν σέβεσαι τέτοιες ομάδες, μόνο σε κακό μπορεί να σου βγει. Το ζήσαμε και εμείς την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Δεν πρέπει να πέσουμε στην ίδια... παγίδα».


Ο Παπανικολάου, που έκανε όπως και η ομάδα του εντυπωσιακό φινάλε την περασμένη σεζόν, δηλώνει ότι επί προσωπικού: «Δεν θα εκβιάσω για να δείξω κάτι παραπάνω εις βάρος της ομάδας».

Αρχικά ζητήθηκε από τον 22χρόνο φόργουορντ από την Γρεβενά να μεταφέρει την αίσθηση, που του έχει δημιουργηθεί από την προετοιμασία για την σεζόν, που έρχεται.

«Σίγουρα υπάρχει μια μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα, έτσι όπως τελείωσε η προηγούμενη χρονιά», απάντησε ο Παπανικολάου και εξήγησε: 

«Είμαστε η ίδια ομάδα, έχουμε μόνο δύο προσθήκες, δύο παιδιά με πολύ καλό χαρακτήρα και με τα οποία γνωριζόμαστε χρόνια, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτούν καθόλου να μπουν στην «χημεία» της ομάδας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Υπάρχει όρεξη, επίσης, να καταφέρουμε κάτι καλό και φέτος. Δεν θέλουμε να είμαστε «φωτοβολίδα». Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα, δουλεύουμε κάθε μέρα γι’ αυτό και θέλουμε όσο είναι δυνατόν να είμαστε στους ίδιους στόχους».

- Πόσο εύκολο είναι να επαναλάβετε κάτι μεγάλο, όπως εκείνο, που καταφέρατε την προηγούμενη σεζόν, να βάλετε τον εαυτό σας στην ίδια πίεση;

«Σίγουρα, είναι δύσκολο να διαχειριστείς την επιτυχία και χρειάζεται διαχείριση σε όλη την διάρκεια της σεζόν, αλλά έχουμε κάποια παιδιά στην ομάδα με μεγάλη εμπειρία, τον Στράτο και τον Βασίλη, οι οποίοι έχουν ζήσει ξανά ανάλογες καταστάσεις και γενικά την ομάδα αποτελούν παίκτες, που δεν σκέφτονται κάτι άλλο, πέρα από το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να δουλέψουμε για την ομάδα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο του συνόλου. Ότι έγινε πέρυσι έγινε. Καλό είναι να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, σαν οδηγό για την αγωνιστική χρονιά, που έρχεται, αλλά μέχρι εκεί.

Κάθε σεζόν είναι καινούργια. Κάθε σεζόν, που αρχίζει, ξεκινάει από το μηδέν και πρέπει να αποδεικνύεις ότι αξίζει να καταφέρεις κάτι».

- Πέρυσι φτάσατε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας βήμα, βήμα. Φέτος, που οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες και ο κόσμος περιμένει να είστε, τουλάχιστον, στο Φάιναλ Φορ, θα ανταποκριθείτε;

«Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες μετά την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας και με δεδομένο ότι η ομάδα δεν άλλαξε, αλλά όπως είπα και πριν δεν θέλει μεγάλα λόγια. Θέλει να έχουμε κάτω το... κεφάλι και να πάμε αγώνα με αγώνα. Αν ο Ολυμπιακός αρχίσει την φετινή σεζόν θεωρώντας δεδομένη την πρόκριση στο «Τοπ 16» και μέχρι το Φάιναλ Φορ, θα έχει χάσει το... μισό παιχνίδι. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν, σαν να μην έχουμε καταφέρει τίποτα και παιχνίδι με παιχνίδι να... χτίσουμε κάτι καλό. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι οδηγός η περυσινή χρονιά. Πως ξεκινήσαμε και που καταλήξαμε. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και φέτος».

- Το ρόστερ δεν άλλαξε. Άλλαξε, όμως, ο προπονητής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε την θέση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τι καινούργιο θα δούμε από τον Ολυμπιακό την νέα σεζόν και τι κρατήσετε από την προηγούμενη;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η φιλοσοφία των δύο κόουτς είναι πολύ κοντά. Και του κόουτς Μπαρτζώκα αρέσει το γρήγορο παιχνίδι, το τρανζίσιον γκέιμ, που για μας είναι πολύ βασικό. Δίνει, επίσης, και εκείνος μεγάλη έμφαση στην άμυνα, όπως και ο κόουτς Ίβκοβιτς και ήταν ένα στοιχείο του παιχνιδιού, που μας έκανε να ξεχωρίσουμε την προηγούμενη σεζόν. Η μόνη διαφορά, που μπορούμε να εντοπίσουμε είναι ότι υπάρχει περισσότερη κίνηση με και χωρίς την μπάλα μέχρι να καταλήξουμε σε ένα πικ εν ρολ ή το τελικό «χτύπημα». Αυτή είναι ίσως η μόνη διαφορά, που μπορούμε να διακρίνουμε σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν».

- Ίσως, δηλαδή, είναι είστε καλύτεροι στο «πέντε εναντίον πέντε»;

«Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια ούτε σε αυτό το κομμάτι. Ας δουλέψουμε και ας το δούμε στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω γι’ αυτό».

- Σχετικά με την Ελλάδα; Ο μεγάλος αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.

«Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Κακά τα ψέματα, είναι ομάδα με μεγάλη παράδοση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εάν δεν σέβεσαι τέτοιες ομάδες, μόνο σε κακό μπορεί να σου βγει. Όταν άρχισε η περασμένη αγωνιστική χρονιά, κανείς δεν έδειχνε σεβασμό στον Ολυμπιακό, αλλά όλο αυτό άλλαξε τους τελευταίους δύο μήνες. Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην ίδια... παγίδα και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, εγώ, όμως, θα πω ότι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός αρχίζουν από την ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να άλλαξε ρόστερ, αλλά και πάλι έχει παίκτες με ποιότητα. Για παράδειγμα στο φιλικό ματς με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα σκόραραν 80 πόντους χωρίς τους δύο βασικούς δημιουργούς του, συνεπώς δεν μπορούμε να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, αλλά ούτε να φοβόμαστε».

- Σε προσωπικό επίπεδο πέρυσι έκανες το... ξεπέταγμα. Φέτος;

«Το μόνο, που έχω να πω είναι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω. Να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ, να δίνω όση περισσότερη ενέργεια είναι δυνατόν, γιατί ουσιαστικά αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν είναι η δουλειά μου να παίρνω 30 προσπάθειες και να βάζω 20 πόντους σε κάθε αγώνα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Θα κάνω αυτό που πρέπει και εκείνο, που μου ζητάει ο προπονητής μου. Αν μου ζητήσει ο προπονητής μου να βάζω 20 πόντους σε κάθε ματς, θα προσπαθήσω να το κάνω. Έχω μάθει να δουλεύω με βάση όσα μου ζητάει η ομάδα και ο προπονητής. Δεν θα εκβιάσω για να δείξω κάτι παραπάνω σε προσωπικό επίπεδο εις βάρος της ομάδας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ