2012-09-24 03:32:12
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ (4-1)
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Πανθρακικό στο "Γ. Καραϊσκάκης" επικρατώντας με 4-1 για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας περισσότερο αφού οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να αποδείξουν , πρώτα στον εαυτό τους και μετά στον κόσμο τους ότι μπορούν, μετά την ήττα από τη Σάλκε, να ανακάμψουν και να βρουν τον καλό τους εαυτό.

Και τον βρήκαν, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, αλλά δείχνοντας επίσης ότι χρειάονται ακόμα δουλειά για να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα και ακόμα περισσότερο για να φτάσουν σε επίπεδο Champions League.

Ας δούμε όμως τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Κάρολ:

Στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου ήταν θεατής του αγώνα, ενώ όπου χρειάστκε φώναξε "παρών". Στο 83' σταμάτησε αρχικά τον Κυβελίδη σε τετ - α - τετ αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.


Τοροσίδης:

Στα 59' λεπτά που αγωνίστηκε δεν είχε την παραμικρή πίεση αμυντικά από την πλευρά του και έτσι πήρε μέτρα προς την επίθεση. Οι σέντρες του όμως στην πλειοψηφία τους δεν βρήκαν στόχο και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Κοντρέρας:

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε ιδιαίτερη πίεση, αλλά επενέβη αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε. Ωστόσο στην φάση που ο Κυβελίδης χρίστηκε σκόρερ θα μπορούσε μαζί με τον Μανωλά να έχουν καλύτερη αντίδραση.

Μανωλάς:

Καθάρισε πολλές φάσεις στον αέρα, ενώ με την μπάλα στο χορτάρι δεν είχε προβλήματα. Ωστόσο και αυτός θα έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα στην φάση του 83ου λεπτού. Στις καθυστερήσεις του αγώνα θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Χολέμπας:

Με τον χαφ της πλευράς του να συγκλίνει περισσότερο προς τον άξονα, έβγαινε συχνά σαν εξτρέμ στην αριστερή πτέρυγα. Σε μια από τις προωθήσεις του εκμεταλλεύτηκε άριστα μια κάθετη μεταβίβαση του Αμπντούν, ξεπέρασε και το εμπόδιο ενός αντιπάλου σκοράροντας με το δεξί το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο ματς.

Μοδέστο: Σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό, ο Κορσικανός δεν μπορεί να κριθεί επί της ουσίας. Και αυτό διότι τα καθήκοντα του έχουν να κάνουν κυρίως με την ανασταλτική λειτουργία και οι μέσοι του Πανθρακικού σπανίως επιχείρησαν να επιτεθούν από τον άξονα. Όντας απελευθερωμένος από οποιαδήποτε πίεση, ο Μοδέστο κατάφερε να συνεισφέρει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά μέχρι εκεί. Από το 59' αγωνίστηκε σαν δεξιός μπακ, χωρίς να ανησυχήσει στα μετόπισθεν και δίχως να βοηθήσει επιθετικά.

Μανιάτης: Έτρεξε και κάλυψε χώρους ως συνήθως, δίνοντας την ευχέρεια στον Ιμπαγάσα να κινηθεί πιο ελεύθερα στα δημιουργικά του καθήκοντα. Κοίταξε περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, και σπανίως προωθήθηκε. Πάντως χρειάζεται ανάσες καθώς δείχνει σημάδια κόπωσης στα τελευταία ματς.

Αμπντούν: Χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, ο Αλγερινός είχε ενεργή συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Από δική του πάσα σκόραρε ο Χολέμπας, ενώ από δικό του "τσαφ" προήλθε το αυτογκόλ του Σκλιοπίδη. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά. Στο 71' μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του και ένα λεπτό αργότερα παραχώρησε τη θέση του στον Μασάντο.

Φετφατζίδης: Ξεκίνησε φουριόζος το ματς, ζήτησε την μπάλα και πήρε πρωτοβουλίες αλλά του έλειψε η ουσία. Μετά το 25' σταδιακά έπεφτε η απόδοση του καθώς έχασε τον καλό ρυθμό των πρώτων λεπτών. Στην επανάληψη και μέχρι το 59΄που αντικαταστάθηκε από τον Μήτρογλου δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Ιμπαγάσα: Στα 36 του είναι μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Οργάνωσε άψογα το παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτός ουσιαστικά καθόριζε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η απλότητα των κινήσεων του είναι απολαυστική. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αργεντινό.

Τζεμπούρ: Άνοιξε το σκορ νωρίς (4') για τους ερυθρόλευκους με ένα ωραίο γυριστό σουτ, διώχνοντας από νωρίς το όποιο άγχος θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο παιχνίδι. Ήταν αρκετά κινητικός ο Αλγερινός στράικερ, βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, ενώ στο τρίτο γκολ (σουτ του Αμπντούν και αυτογκόλ του Σκλιοπίδη) σπάει όμορφα με πλάτη την μπάλα στον Αμπντούν που βλέπει τέρμα. Στο 51' με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε με άψογο τρόπο την συστημένη σέντρα του Ιμπαγάσα στο δεύτερο δοκάρι πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. "Γεμάτη" η παρουσία του Τζεμπούρ στην αναμέτρηση.

Φουστέρ: Πέρασε στο ματς αντί του Τοροσίδη στο 59'. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και το μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή. Δεν μπόρεσε όμως να φανεί απειλητικός στην επίθεση, πέραν ενός καλού σουτ στο 90' που εξουδετέρωσε ο Κουτσόπουλος.

Μήτρογλου: Αντικατέστησε τον Φετφατζίδη στο 59'. Στο 76' ο Μασάντο του έδωσε ένα γκολ στο πιάτο αλλά ο πιστολέρο ενήργησε επιπόλαια και έχασε μια ευκαιρία που δεν επιτρέπεται για την κλάση του. Στο 81' είχε ένα ωραίο "ένα-δύο" με τον Πορτογάλο, αλλά ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε από θέση μέσα αριστερά. Στο 87' πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Χολέμπας αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ένα λεπτό αργότερα απέτυχε ξανά σκοράρει από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή. Βρέθηκε μέσα στις φάσεις ο Μήτρογλου αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Μασάντο: Μπήκε στο ματς αντί του Αμπντούν στο 72' και τέσσερα λεπτά αργότερα έβγαλε μια πολύ όμορφη ασίστ στον Μήτρογλου την οποία σπατάλησε ο Έλληνας διεθνής επιθετικός. Λίγο αργότερα τροφοδότησε και πάλι ωραία τον "πιστολέρο" με το κεφάλι, χωρίς όμως η φάση να καταλήξει σε κάποιο γκολ. Γενικότερα η παρουσία του Πορτογάλου ήταν θετική, με τον Μασάντο σε 20 λεπτά να καταφέρνει πολλά περισσότερα απ' ότι κόντρα στην Σάλκε σε όλο το 90λεπτο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ