2012-09-23 08:44:25
Φωτογραφία για Ο ERDOĞAN ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Ο πρωθυπουργός έκανε μια ομιλία κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ 

Το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναγόρευσε τον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan επίτιμο διδάκτορα στον κλάδο της Ανθρωπολογίας και της Κοινωνιολογίας. Η ομιλία του κ. Erdoğan κατά την τελετή που έγινε στην Αγκυρα, εστιάστηκε στις πρόσφατες επιθέσεις κατά του Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι προσπάθειες των εξωισλαμικών δυνάμεων που εκδηλώνονται ως ισλαμοφοβία και οι χυδαίες ταινίες και τα σκίτσα που φτιάχνουν, είναι πράγματα απαράδεκτα συνιστώντας στους μουσουλμάνους να κάνουν υπομονή. Αναφέρθηκε εξάλλου στις πρακτικές του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς φέρεται το Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Για το Ισραήλ η Παλαιστίνη είναι μια υπαίθρια φυλακή». Ο Recep Tayyip Erdoğan, επανέλαβε και τους όρους για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ που επιδεινώθηκαν με την έφοδο στο Mavi Marmara
. Υπογράμμισε ότι δεν εμπιστεύεται τις δηλώσεις του Ισραήλ, αναφέροντας τα παρακάτω: «Είπαμε τρία πράγματα στον αρχηγό της κυβέρνησής τους. Θα μας ζητήσετε συγνώμη. Θα καταβάλετε αποζημίωση στις οικογένειες. Θα άρετε τον αποκλεισμό στην Παλαιστίνη. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βλέπουμε την Παλαιστίνη σαν υπαίθρια φυλακή, Εάν δίνετε αξία στον άνθρωπο δηλαδή εάν πιστεύετε στην Πεντάτευχο, κάντε αυτό που απαιτεί. Η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την Πεντάτευχο». Ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ με την Τουρκία είναι ιδιαίτερες, αναφέροντας ότι τα πτυχία που δεν αναγνωρίζονται από το Ισραήλ, τα αναγνωρίζει η χώρα του.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ