2012-09-23 06:18:03
Φωτογραφία για Φόροι 1,9 εκατ. δολάρια για τον Ρόμνεϊ
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία του για το έτος 2011... αποκαλύπτοντας ότι φορολογήθηκε με συντελεστή 14,1%, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο Ρόμνεϊ κατέβαλε σε φόρους το ποσό του 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ το εισόδημά του ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια. Μέχρι και σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία μόνο για το 2010.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον περασμένο μήνα υποσχέθηκε ότι θα αποκάλυπτε και τα περσινά καθώς ο αντίπαλός του στις προεδρικές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον κατηγορούσε για αδιαφάνεια. Ο ίδιος ο Ομπάμα όταν ήταν υποψήφιος το 2008 είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα φορολογικά του στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατέβαλε κατά μέσο όρο φόρο 20,2% κατά την περίοδο 1989-2009. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Ρόμνεϊ προέρχεται από επενδύσεις σε χρεόγραφα, μερίσματα και τόκους που φορολογούνται με μικρότερο συντελεστή απ' ότι το εισόδημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μόνο μπερέ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μόνο μπερέ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ