2012-09-22 17:02:03
Φωτογραφία για Αλλάζει όψη η Παλιά Πόλη Χανίων
Νέα όψη αναμένεται να αποκτήσει η παλιά πόλη των Χανίων με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής σύγχρονων δικτύων υποδομής στο δυτικό τμήμα της και τη διαμόρφωση - αποκατάσταση οδών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται να κατασκευαστεί αυτόνομο δίκτυο πυρόσβεσης στις συνοικίες Τοπανά και Εβραϊκή, να γίνει πλακόστρωση όλης της περιοχής, να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα κ.ά.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Χανίων, με ανάδοχο την Κοινοπραξία των εταιρειών ΝΕΑΡΧΟΣ Α.Τ.Ε. - ΥΔΑΤΑ ΟΕΚΤΕ.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «με την υλοποίηση του εν λόγω έργου, σε συνδυασμό με παρόμοιο έργο που εκτελέστηκε μέσω του 3ου Κ.Π.Σ. στο ανατολικό τμήμα της παλιάς πόλης (περιοχή Σπλάντζιας), αλλά και του έργου που ήδη ο Δήμος Χανίων εκτελεί μέσω του Ε.Σ.Π.Α. στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης, ολοκληρώνεται μία σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες έχουν στόχο, εκτός τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, να συμβάλουν και στην απόλυτη προστασία και πυρόσβεση της παλιάς πόλης».

Το έργο, πρόσθεσε ο κ. δήμαρχος, είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013), ο προϋπολογισμός της μελέτης του ανέρχεται στο ποσό των 2.080.000,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός σύμβασης εκτέλεσής του στο ποσό του 1.174.495,00 ευρώ.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ