2012-09-22 11:00:07
Φωτογραφία για ΖΑΧΟΒΙΤΣ : ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μίλησε για τον Ολυμπιακό, για τον τρόπο που αποχώρησε από το Λιμάνι αλλά και για την μεγάλη νίκη της Μάριμπορ επί του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να έρθει στο "Γ. Καραϊσκάκης".

«Το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν έφυγα υπό τις συνθήκες που θα ήθελα από τον Ολυμπιακό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτού του κλαμπ και στις χιλιάδες των φιλάθλων του. Ποτέ δεν έχασα το σεβασμό μου για τον Ολυμπιακό. Αγαπάω την ομάδα και τους οπαδούς της, τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε αυτό που πρεσβεύει και σε αυτό που είναι ο Ολυμπιακός. Ένα τεράστιο κλαμπ της Ευρώπης το οποίο έχει εδραιωθεί στο μυαλό όλων ως μια μεγάλη ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ» ανέφερε αρχικά ο πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων μιλώντας στον «Πρωταθλητή».

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μίλησε για την μεγάλη νίκη της Μάριμπορ επί του Παναθηναϊκού λέγοντας: «Να ξεκινήσω λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με ιστορία και φυσικά τρέφω σεβασμό γιατί είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδος και μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού
. Είχαμε κάνει την απαραίτητη κατασκοπία, είχαμε διαπιστώσει τις αδυναμίες τους. Η ποιότητά τους είναι χαμηλή και δεν δυσκολευτήκαμε να εντοπίσουμε τα σημεία που πρέπει να χτυπήσουμε. Ο προπονητής μας έκανε πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κερδίσαμε και κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, παρά το γγονός ότι δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες του ομίλου».

Ο τεχνικός διευθυντής της σλοβένικης ομάδας δεν δίστασε να αφιερώσει τη νίκη αυτή στον κόσμο του Ολυμπιακού. «Αφιερώνω τη νίκη αυτή στους φίλους του Ολυμπιακού και οι οποίοι ξέρω ότι χάρηκαν πολύ. Νιώθω προνομιούχος που έπαιξα σε αυτή την ομάδα και πάντα θα το λέω και θα το εκφράζω δημόσια».

Για το αν παρακολουθεί τον Ολυμπιακό: «Πάντα μαθαίνω τα νέα του Ολυμπιακού. Γνωρίζω πολύ καλά το ρόστερ και τον προπονητή. Όποτε έχω τη δυνατότητα να δω αγώνα της ομάδας τον βλέπω. Είδα το ματς με τη Σάλκε. Θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα μου άρεσε να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να έρθω στο Καραϊσκάκη να δω ζωντανά ένα ματς Oλυμπιακού. Δεν μπορώ ποτέ να βγάλω από το μυαλό μου τον κόσμο του Ολυμπιακού και την εξέδρα που δημιουργεί. Θυμάμαι το παιχνίδι με τη Ρεάλ στην έδρα μας, απίστευτη ατμόσφαιρα. Έχω στο μυαλό μου, αν μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου, να πάω στη Γερμανία για να δω τη ρεβάνς με τη Σάλκε».

Όσον αφορά τη σύγκριση του ρόστερ του Ολυμπιακού με αυτό του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτερο από αυτό του Παναθηναϊκού και ως μονάδες και ως σύνολο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας σε όλες τις γραμμές. Είμαι απόυτα βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα».

Για τα βήματα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης και με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να φτάσει σε μια μεγάλη διάκριση. Πέρυσι έπρεπε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί το άξιζε. Στο Europa League έμεινε εκτός οχτάδας από δικά του λάθη. Βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει μια πρόοδος και εύχομαι να συνεχιστεί».

Σχετικά με τη σύγκριση του Φερέιρα με τον Ζαρντίμ, τόνισε: «Σέβομαι πολύ τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Έχω δουλέψει μαζί του και γνωρίζω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δυστυχώς, με το ρόστερ που έχει δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Τον Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τον γνωρίζω τόσο καλά, όμως τον θυμάμαι από τα περσινά παιχνίδια μας με την Μπράγκα (1-1 Σλοβενία, ήττα 5-1 από την Μάριμπορ στην Πορτογαλία). Αντιμετωπίσαμε ένα πολύ δουλεμένο σύνολο και δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης στην Μπράγκα. Θεωρώ ότι είναι πολύ αξιόλογος τεχνικός και λόγω του νεαρού της ηλικίας του έχει πολύ μέλλον. Αν έχει την απαραίτητη στήριξη και πίστωση χρόνου από τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ