2012-09-21 16:16:22
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν αναλυτική ενημέρωση για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από το νέο πρόγραμμα των δημοσιονομικών μέτρων.

Πάντως την εκτίμηση ότι «η συγκυβέρνηση έχει προαποφασίσει εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας» κάνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνάει τη Θάτσερ και αντιγράφει τους Σικάγο μπόις και τον Πινοσέτ». 

Επισημαίνουν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και καλούν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Ο λαός θα μετρήσει τους απόντες», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «σ' αυτές τις οριακές στιγμές για το λαό μας, η ευθύνη των εκπροσώπων του στη Βουλή είναι και ατομική. Καλούμε κάθε βουλευτή, όπου κι αν ανήκει, να ασκήσει το συνταγματικό απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση».


«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμπρωταγωνιστούν στο θέατρο της διαπραγμάτευσης, ένα θέατρο χωρίς θεατές», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν πως «κανείς δεν τους πιστεύει πια».

Ο λαός πρέπει να απαντήσει στα νέα μέτρα των «αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών» με άρνηση υποταγής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τα επιβάλλουν, επισημαίνει το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την μετατροπή της απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου «σε αφετηρία οργανωμένης πάλης με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και την ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ