2012-09-21 14:50:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Τοκογλύφοι δάνειζαν με τόκο 240% ετησίως - Πέντε συλλήψεις
Γυναίκα επιχειρηματίας από τη Λευκωσία χρειάστηκε επειγόντως χρήματα, δανείστηκε από ιδιώτες που όχι μόνο της έβαλαν τόκους 20% μηνιαίως, αλλά και την απειλούσαν και την εκβίαζαν.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε προσώπων και αναζητεί έκτο για τη σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας.

Οι ιδιώτες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και προέρχονται από Λευκωσία και Λεμεσό, είχαν δανείσει από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, την επιχειρηματία συνολικά με 20.000 περίπου ευρώ, με επιτόκια που έφθαναν το 240% ετησίως. Όταν αυτή αδυνατούσε να πληρώσει τα δάνεια, άρχισαν οι απειλές και οι εκβιασμοί.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους τεσσάρων και πέντε ημερών.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Γιώργος Χινινός, διερευνάται υπόθεση τοκογλυφίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απειλών και εκβιασμών, με ενεχόμενα έξι πρόσωπα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα χρήματα που έδιδαν ως δάνειο έφεραν επιτόκιο 20% μηνιαίως, δηλαδή 240% ανά έτος, ενώ το σύνηθες επιτόκιο σε ανάλογα δάνεια από τα νόμιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φθάνει μέχρι το 8% ετησίως.

Ως προς τα ποσά που έχουν δοθεί ως δάνεια, ο κ. Χινινός ανέφερε ότι το συνολικό ποσό ήταν γύρω στις 20.000 ευρώ και ότι πρόκειται για διάφορα ποσά, από 3.000 - 8.000 ευρώ, από διάφορα πρόσωπα, που δεν αποτελούσαν μία ομάδα, σε διαφορετικές περιπτώσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λάμπεις Vettel..λάμπεις!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λάμπεις Vettel..λάμπεις!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ