2012-09-21 14:36:05
Φωτογραφία για Δημοπρατήσεις έργων 12,8 εκ ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης
Σημαντικές δημοπρατήσεις έργων, και αποτελέσματα δημοπρατήσεων για τεχνικές παρεμβάσεις ανά την Κρήτη, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν δημοπρατήσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 12,8 εκ. ευρώ, και αποτελέσματα δημοπρατήσεων 2,43 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά τα δημοπρατούμενα έργα είναι τα εξής:

-Επαναδημοπράτηση του 1ου υποέργου της οδικής ασφάλειας που αφορά όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης «Οριζόντια (διαγραμμίσεις) και κάθετη (πινακίδες) σήμανση προϋπολογισμού 6,4 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το έργο που έχει γίνει ο διαγωνισμός δύο φορές χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία λόγω αποχής των εργοληπτικών επιχειρήσεων.


-Δημοπράτηση του 4ου υποέργου του ίδιου έργου –οδική ασφάλεια Κρήτης- «Προστασία από πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις» προϋπολογισμού 5,6 εκ. ευρώ. Η δημοπρασία των προαναφερόμενων έργων θα γίνει εντός διμήνου.

-Δημοπράτηση του έργου αποκατάσταση βατότητας και βελτίωση οδικού δικτύου της ΠΕ Χανίων β΄ φάση προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

-Δημοπράτηση έργου «Βελτιώσεις-ασφαλτοστρώσεις» του επαρχιακού οδικού δικτύου Ρεθύμνου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Εγκρίθηκαν επίσης τα αποτελέσματα δημοπρασιών για την εκτέλεση έργων ανά την Κρήτη συνολικού προϋπολογισμού 2,43 εκ ευρώ. Αναλυτικότερα:

-Αποκατάσταση κατολίσθησης με κατακόρυφη συστοιχία φρεατοπασσάλων στη θέση «Καψάλες» προϋπολογισμού 930.000 ευρώ.

-Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο «Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Λίσταρος-Καλοί Λιμένες» (παράκαμψη Λιστάρου) στην ΠΕ Ηρακλείου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

-Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο αποκατάσταση βατότητας και βελτίωση οδικού δικτύου ΠΕ Χανίων προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

-Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμπαρίου δήμου Πλατανιά (ΠΕ Χανίων) προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σε σχέση με το σημαντικό έργο της οδικής ασφάλειας, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης προωθείται η διαδικασία, και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου της βελτίωσης των ασφαλτικών του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ. Τέλος στο πλαίσιο ανάπτυξης της οδικής ασφάλειας στο νησί, στις 30 Οκτωβρίου 2012 θα δημοπρατηθεί το έργο «Βελτίωση και κατασκευή κόμβων» προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ