2012-09-21 12:29:44
Φωτογραφία για Η free ατζέντα του Σαββατοκύριακου: Πού να πας και τι να δεις χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ
Πάρτυ στο Εμπρός  

  Η Κίνηση Μαβίλη θα συνεχίσει τη λειτουργία του ιστορικού θεάτρου Εμπρός, για δεύτερη χρονιά. Έχει ήδη αρχίσει μάλιστα να δοκιμάζει μια νέα σειρά από συνεργασίες για την οργάνωση και χρήση του χώρου, με κύριο μέλημα τη δημιουργία ενός κύκλου καλλιτεχνών και συνεργατών που το στηρίζουν δυναμικά. Προς το παρόν πάντως γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού με ένα πάρτυ που αρχίζει νωρίς το βράδυ και συνεχίζεται μέχρι αργά με ποτό και μουσική.

InfoΠότε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου

Πού: Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμίδου 2, Ψυρρή, Αθήνα

Τι ώρα: 9 μ.μ.

Συναυλία Καμεράτα - Διαζώματος  

  Το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο "Διάζωμα", διοργανώνει συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Νότιας Κλιτύος της Ακροπόλεως. Το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου θα γεμίσει για πρώτη φορά με μουσικές και συγκεκριμένα με αποσπάσματα από την τραγωδία "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου (συνθέσεις του Γιώργου Κουρουπού), σε έργα για σύνολα κρουστών από τον διεθνώς καταξιωμένο μουσικό Δημήτρη Δεσύλλα αλλά και μουσική μπαρόκ των Βιβάλντι και Γκλουκ με άριες που ερμηνεύουν η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη
. Αν σου αρέσει η κλασική μουσική, πήγαινε. Θα είναι μαγευτικά.

InfoΠότε: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου

Πού: Νότια Κλιτύς Ακρόπολης

Τι ώρα: 8 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας – περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η Μηχανή Άμλεττου Χάινερ Μίλερ από την ομάδα "Ανοικείωση"

 

  Η Μηχανή Αμλετ είναι ίσως το πιο "παράξενο" έργο του Χάινερ Μίλερ. Γραμμένο το 1977 ως ιντερμέδιο, την περίοδο που ο Γερμανός διανοούμενος δούλευε τη δική του γερμανική μετάφραση του σεξπιρικού Αμλετ, προστέθηκε αργότερα σε μια οχτάωρη παράσταση του Αμλετ, που ο ίδιος ο Μίλερ σκηνοθέτησε για το Μπερλίνερ Ανσάμπλ. Εργο σκοτεινό και βαθύτατα απαισιόδοξο, αποτελείται από σχόλια-σπαράγματα, εν πολλοίς ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά με μια βαθύτερη ενότητα, δεδομένου ότι περιλαμβάνουν ολόκληρο το μιλερικό "σύμπαν". Αναφέρονται  στο ζήτημα της εξουσίας, έτσι όπως το αντιλαμβανόταν ο Μίλερ, σε επαναστατικά σκιρτήματα πνιγμένα στο αίμα ή στο βάλτο του καπιταλιστικού τρόπου ζωής, σε σύγχρονα φαινόμενα όπως η τηλεόραση και ο τυφλός καταναλωτισμός, στην αέναη διαδοχή των εξουσιών και το σισύφειο έργο του ανθρώπου.

Μια παράσταση περί της κοινωνικής χρησιμότητας των διανοούμενων, ενάντια στην αστική αποχαύνωση από την ομάδα"Ανοικείωση", που επέλεξε τον συγκεκριμένο όρο ως τίτλο της, γιατί θεωρεί ότι και σήμερα η τέχνη έναν προορισμό θα έπρεπε να έχει: Να μετατρέψει σε ανοίκειο αυτό που μας είναι οικείο, ώστε να το αντιληφθούμε μέσα στο ιστορικό του πλαίσιο, να αντιληφθούμε την παροδικότητά του και τελικά να δράσουμε για να το αλλάξουμε.

InfoΠότε: Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Οκτώβρη

Πού: Κόντρα, Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών

Τι ώρα: 8.30 μ.μ.

ΠΗΓΗ: cosmo
  
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ