2012-09-21 11:54:05
Φωτογραφία για Αυξήθηκαν οι Λαρισαίοι μικροπωλητές στο παζάρι
950 οι παράγκες, με ενοίκια που κυμαίνονται από 420 μέχρι και 7.140 ευρώ Με μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά αριθμό Λαρισαίων εμπόρων-μικροπωλητών, ξεκινά τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, η εμποροπανήγυρη της Λάρισας, στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, ενώ παράλληλα μεγάλη παρατηρήθηκε και πάλι η ανταπόκριση μικροπωλητών από διάφορες πόλεις της χώρας.

Για την ενοικίαση των 950 περίπου παραγκών, μέχρι και χθες εξεταζόταν οι τελευταίες 80 αιτήσεις που υπήρχαν σε εκκρεμότητα, ενώ όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Αγραφιώτη, ακόμη και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει περιθώριο φιλοξενίας νέων ενδιαφερομένων να συμμετέχουν στο παζάρι.

Όσον αφορά στο Λούνα-Παρκ, η τιμή ενοικίασης του χώρου «έκλεισε» στα 150.000 ευρώ, μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, που ο χώρος είχε παραχωρηθεί έναντι του ποσού των 170.000 ευρώ.

Τα ενοίκια των παραγκών μικροπωλητών αντίστοιχα, παρέμειναν στις περσινές τιμές και σύμφωνα με την κ
. Αγραφιώτη, αυτές κυμάνθηκαν ανάλογα με τη θέση όπου βρίσκονται. Ειδικότερα στα 610 ευρώ ανέρχεται το ενοίκιο παραγκών 9,5 τ. μ. στην έκταση της σκεπαστής αγοράς, στα 800 ευρώ μια αντίστοιχων μέτρων αλλά σε γωνιακή θέση, στα 520 ευρώ τα ξύλινα κιόσκια περιμετρικά της όλης έκτασης της σκεπαστής και 420 ευρώ τα μικρότερων τετραγωνικών μέτρων κιόσκια, εκτός σκεπαστής.

Αυξημένα εμφανίζονται φέτος τα ενοίκια των παραγκών για τη λειτουργία των ταβερνών και των χαλβαδοποιών (κατά δέκα ευρώ σε σχέση με πέρυσι) που κατέληξαν μετά από τη δημοπρασία. Συγκεκριμένα, τα ενοίκια γωνιακών παραγκών 30 τ. μ. ανέρχονται από 2.930 ως 7.140 ευρώ, ενώ των υπολοίπων (30 τ. μ. επίσης η κάθε μία) στα 2.330 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η όλη έκταση του παζαριού της Λάρισας είναι 13 στρέμματα σκεπαστής αγοράς και 30 στρέμματα ανοιχτού χώρου. Βάσει των αιτήσεων που έχουν γίνει φέτος, διαπιστώνεται ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των παραγκών θα πωλούνται ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα και τσάντες, προϊόντα που έχουν απομείνει στοκ, τα περισσότερα από την περσινή σεζόν.

Η διαμόρφωση του χώρου του παζαριού, θα είναι η συνήθης των προηγούμενων χρόνων, με κατηγορίες ομοειδών προϊόντων να βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία. Σύμφωνα με την κ. Μαρία Αγραφιώτη, απαγορεύεται η επινοικίαση παραγκών και σε όλο το χρονικό διάστημα της εμποροπανήγυρις, από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου, κάθε ενοικιαστής παράγκας, είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο τη σχετική άδεια με τα στοιχεία του, καθώς και ταμειακή μηχανή.

Έχει προγραμματιστεί μάλιστα να διενεργούνται συχνοί έλεγχοι, από τη Δημοτική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, το τμήμα εσόδων του Δήμου Λαρισαίων… και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων των κανονισμών από μικροπωλητές, θα επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις, ακόμη και αποβολή τους από την εμποροπανήγυρη.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πού το πάει ο Τόμσεν...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πού το πάει ο Τόμσεν...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ