2012-09-21 08:27:16
Φωτογραφία για Τι θέλουν, επιτέλους, οι τροϊκανοί;
ΤΟ ΒΗΜΑ-κύριο άρθρο

Με όση κατανόηση κι αν θελήσει κανείς να αντιμετωπίσει τη στάση των διαπραγματευτών - εμπειρογνωμόνων της τρόικας θα διαπιστώσει ότι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα τεχνοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης των ελληνικών μέτρων και τα έχουν αντικαταστήσει με άλλα, θεολογικού τύπου. 

Δεν εξηγείται αλλιώς η διαρκής άρνησή τους σε διαρθρωτικά μέτρα περιστολής των δαπανών και η εμμονή τους σε άμεσα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, τα οποία οδηγούν ευθέως σε εισοδηματικές απώλειες μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, οι οποίες αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο ύφεσης - ελλειμμάτων. 

Το επιχείρημα ότι τα διαρθρωτικά μέτρα δεν αποδίδουν και ότι η ελληνική διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να τα καταστήσει αποτελεσματικά, δεν ευσταθεί πλέον. Έχουν και οι ίδιοι πια δείγματα γραφής που βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. 


Η τρέχουσα δημοσιονομική διαχείριση προσφέρει την απόδειξη. Ένας έλεγχος στα κιτάπια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι αρκετός και ικανός να αποδείξει ότι οι δαπάνες ελέγχονται, ότι η υπερπαραγωγή των προηγούμενων ετών έχει τελειώσει κι ότι η ίδια η διοίκηση πια δεν εγκρίνει, ούτε αποδέχεται χωρίς αιτιολόγηση νέες δαπάνες. 

Είναι απορίας άξιον λοιπόν γιατί η τρόικα επιμένει και δεν διευκολύνει την κυβέρνηση συνεργασίας. Τι θέλουν άραγε και τι επιδιώκουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας; Επιβεβαίωση των αντιλήψεών τους ή εξυπηρετούν άλλους μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις; 

Ό,τι κι να τους ορίζει πάντως οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις αγωνίες μιας χώρας, ούτε να χτίζουν καριέρες στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού. 
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ