2012-09-20 17:59:08
Φωτογραφία για Γιατι ξιφούλκισε ο Μπένι;
Δεν ήταν αναμενόμενη η χθεσινή επίθεση της Φώφης Γεννηματά, στην ουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του Αντώνη Σαμαρά. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απροθυμία του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει και σε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Αλλά γιατί η κ. Γεννηματά (δηλαδή ο κ. Βενιζέλος) εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, η οποία έγινε, μάλιστα, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, στην οποία αναμένεται να διευκρινιστούν τα μέτρα των 11,8 δις;Μπορεί κάποιες πηγές στην Ιπποκράτους να έλεγαν ότι δεν πρόκειται για επίθεση κατά του κ. Σαμαρά αλλά για άσκηση πίεσης προς την τρόϊκα, προκειμένου να μην επιμείνει στη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων για τα αδύναμα στρώματα του πληθυσμού. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δινόταν η εντύπωση ότι στην Ιπποκράτους υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά(ορισμένοι λένε οτι όλα αυτα γίνονται για να γίνει ο "Μπένι" αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν "όλα θα έχουν πάει καλά", για να καρπωθεί το μερίδιο του...)
. Τη Δευτέρα το απόγευμα οι εκπρόσωποι του Κινήματος, Φ. Σαχινίδης, Χρ. Πρωτόπαππας και Γ. Κουτρουμάνης, πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών και μαζί με τον Δ. Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα. Την επόμενη τα στελέχη αυτά έλεγαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας τους είπε ότι έχουν κλείσει τα 6,5 δις και αναζητούνται τα υπόλοιπα, με την τρόϊκα να πιέζει για μέτρα περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει η κατεύθυνση αναζήτησης των μέτρων θα μπορούσε να είναι αυτή.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσαν τον υπουργό Οικονομικών ότι αρνήθηκε να τους ενημερώσει για την εσωτερική σύνθεση του καταλόγου των μέτρων και δεν τους ξεκαθάρισε από πού βρει τα ποσά που απομένουν για να κλείσει ολόκληρο το πακέτο. Ρώτησαν τον κ. Στουρνάρα τι γίνεται με τις δαπάνες των υπουργείων, τι ποσό περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων. Με μεγάλη έκπληξη άκουσαν τον υπουργό Οικονομικών να τους λέει ότι, από τους υπουργούς, μόνο οι κ. Τσαυτάρης και Λιβιεράτος (δύο επιλογές του κ. Βενιζέλου) ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για περικοπές. Όλοι οι άλλοι εκώφευσαν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερωθείς σχετικά, εξοργίσθηκε και χθες έδωσε οδηγία στην κ. Γεννηματά να κάνει τη χθεσινή δήλωση, με αιχμές κατά του κ. Σαμαρά. Δεν μπορούμε να ακούμε τον κ. Στουρνάρα να λέει ότι δεν μπορεί να πιέσει άλλο τους υπουργούς και θα κόψει μισθούς συντάξεις και επιδόματα και να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία συνιστούσε σε όλους να προσέχουν τα λόγια τους, απαντούσαν ότι όταν διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Παπαδήμου, η ΝΔ όχι μόνο δεν μετρούσε τα λόγια της αλλά ζητούσε εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι συνεπές σε όσα είπε προεκλογικά περί μη περικοπών και δη οριζόντιων, σε μισθούς και συντάξεις, αν και έχει βάλει λίγο νερό στο κρασί του. Η τροπή που φάνηκε να παίρνουν τα πράγματα το τελευταίο 48ωρο, ανησύχησε την Ιπποκράτους, καθώς αν το ΠΑΣΟΚ συναινέσει στα νέα πολύ σκληρά μέτρα, θα υποστεί και άλλο κόστος, πολύ σημαντικό και στις επόμενες εκλογές θα δει τα ποσοστά του να κατακρημνίζονται, κάτι που θέλει να το αποφύγει, καθώς θα απειλούσε με εξαφάνιση το άλλοτε πανίσχυρο Κίνημα και θα έστελνε στην αποστρατεία τον Ε. Βενιζέλο, που θα είχε ένα πρόωρο και άδοξο πολιτικό τέλος.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ