2012-09-20 09:53:01
Φωτογραφία για Οι πολίτες πλήρωσαν μέχρι τώρα 49 δις
Στα 49 δισ. ευρώ ή στο 22,6% του ΑΕΠ, έφτασαν οι θυσίες των πολιτών την περίοδο 2010-2012, όπως ανέφερε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταικούρας που παρουσίασε τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, είπε επίσης ότι υπήρχε εκτίμηση για ανάπτυξη 1% φέτος, αλλά τελικώς «θα κλείσουμε με ύφεση 6-7%». Και η ύφεση θα είναι σημαντική και τον επόμενο χρόνο, όπως τόνισε ο υπουργός.

«Είναι τεράστιες οι θυσίες, χωρίς να υπολογίζονται και οι πρόσθετες» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει «να τερματιστεί ο καθοδικός κύκλος της οικονομίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, πάντως, ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ, σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η απόκλιση αυτή θα γίνει δεκτή από τους εταίρους μας χωρίς να ζητηθούν νέα μέτρα.

Καταλήγοντας ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική όταν προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Έχουμε πρωτογενή ελλείμματα άρα πρέπει να πετύχουμε πρώτα τους στόχους και μετά κοινωνική πολιτική».
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ