2012-09-20 08:29:00
Φωτογραφία για Δεν έχουν τέλος οι παράνομες συντάξεις
Πληθαίνουν οι παράνομες συντάξεις που κατέβαλαν για δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που παρέδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι συντάξεις στις οποίες δεν έχει γίνει απογραφή είναι 6.600. Το Ταμείο προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.

Η διοίκηση του Ταμείου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και ταυτοποίησης των στοιχείων των δικαιούχων, προχωράει σε μηνυτήριες αναφορές.

Από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (αναπόγραφοι, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.α.).


Στον ΟΑΕΕ, οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.

Στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων- ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων. Επίσης, εντοπίστηκαν 11 αναπόγραφοι οι οποίοι έχουν διαγραφεί.

Στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.

Στον Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), έλεγχος θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των συνταξιούχων με φυσική παρουσία, που έχει ορισθεί από 1ης Οκτωβρίου του 2012 έως 15 Νοεμβρίου του 2012.

Στον ΟΓΑ 3.140 δεν είχαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και 1.014 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και η καταβολή της σύνταξης τους έχει ανασταλεί από το Μάιο του 2011.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συμφωνία με Σαβέφσκι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συμφωνία με Σαβέφσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ