2012-09-20 08:18:24
Φωτογραφία για ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ'' ΚΑΙ ''ΓΚΡΙΝΙΕΣ''
Σήμερα το μεσημέρι, είναι η κρίσιμη σύσκεψη των πολικών αρχηγών με διαφορετικές(;), σε κάποια θέματα, θέσεις αλλά και ''κόκκινες γραμμές'', αν δεν παίζεται ''θέατρο σκιών'' και όλα αυτά είναι για το θεαθήναι ώστε να  δοθεί το πράσινο φως για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει σε κάθε τόνο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει, ώστε τα μέτρα να έχουν δίκαιο χαρακτήρα, ενώ Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα πάνε στο πρωθυπουργικό γραφείο με τις "κόκκινες γραμμές" που είναι πρωτίστως οι οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σημειωτέων πάντως, ότι τα μέτρα είναι γνωστά από το περασμένο Μάρτιο και έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Οικονομικών, της τότε Κυβέρνησης,  κ. Βενιζέλο

Άρα για ποιες "κόκκινες γραμμές" έκανε λόγο η Φ. Γεννηματά η οποία άσκησε κριτική σε ΝΔ και κυβέρνηση που έδωσαν προεκλογικά, όπως είπε, ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, τονίζοντας ότι:


«Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία. H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον».

Άμεση βεβαίως ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ:

"Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν και την κάθε τους λέξη", λες και η ΝΔ δεν γνώριζε τα μέτρα που είχε υπογράψει ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός οικονομικών.

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της δηλώνει πως "δεν παίζει κομματικά παιχνίδια".

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην ΝΕΤ χαρακτήρισε "επώδυνες τις αποφάσεις είπε όμως ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες".

Από την σημερινή συνάντηση  θα εξαρτηθεί αν οι πολιτικοί αρχηγοί ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Θέατρο σκιών φίλτατοι, θέατρο σκιών  
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ