2012-09-19 19:51:08
Φωτογραφία για ΑΝΤΙ ΠΑΝΚΟ : ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;
Η υπογραφή του Άντι Πάνκο στον Παναθηναϊκό βρήκε την ομάδα σε μεταβατικό στάδιο, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, που κατά τη Media Day της Ευρωλίγκας μίλησε στο "gazzetta.gr" κι εξέφρασε την πίστη του για κάτι μεγάλο, όπως η Ιστορία του Παναθηναϊκού! Ή έστω όπως ό,τι πέτυχε πέρυσι ο... Ολυμπιακός!

-Αγωνίστηκες στην Ισπανία τα τελευταία 9 χρόνια και τώρα απέχεις ελάχιστα απ' την πρώτη συμμετοχή σου στην Ευρωλίγκα και δη με τον Παναθηναϊκό. Άξιζε τον κόπο η αναμονή;

Σίγουρα!

-Ρωτάω, επειδή έφτασες 35 ετών Έι! 34 ετών!

-Βιάστηκα να τα στρογγυλέψω (29/11/77).

(γέλια) Ναι, πια έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, σε μία ομάδα με την Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είμαι οπαδός του μπάσκετ. Ακόμη και στην Ισπανία παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, συνεχώς. Μιλάμε για μία απ' τις καλύτερες ομάδες στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Έχουν περάσει τόσοι σπουδαίοι παίκτες απ'τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ, να είμαι μέλος της ομάδος.


-Βρισκόμενος σε καινούρια ομάδα, συνάντησες πολλά καινούρια πρόσωπα. Όντως είναι... καινούρια. Μόλις δύο παίκτες συνεχίζουν.

Όλοι μας έχουμε μεγάλα παπούτσια να γεμίσουμε, δεδομένο. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι απ' τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, ενώ είχε στη διάθεσή του πολλούς σπουδαίους παίκτες καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα. Έφυγαν. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Όλοι μας βρισκόμαστε εδώ για να πάρουμε νίκες και να κερδίσουμε τίτλους. Όταν φτάνεις σ' αυτό το επίπεδο, σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, συναντάς παίκτες ανάλογου επιπέδου. Όλοι μας θέλουμε να νικάμε. Δε θα ήμασταν εδώ, αν δεν το θέλαμε. Είναι πρόκληση. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, δε μπορώ να πω πως όλα αμέσως θα 'ναι τέλεια. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αποκτήσουμε ομοιογένεια, μέχρι να μάθουμε τι χρειάζεται ο προπονητής από εμάς. Αλλά, κοίτα, είμαστε επαγγελματίες, διαθέτουμε εμπειρία, είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα όταν συνεργάζεσαι με καλούς παίκτες.

-Πέρυσι ο Ολυμπιακός άλλαξε σχεδόν τόσα πρόσωπα όσα ο Παναθηναϊκός και πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και της Α1. Μία ομάδα με 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έχει να διδαχτεί κάτι απ' τον βασικό εγχώριο ανταγωνιστή του;

Δεν ξέρω να πω ακριβώς αν η λέξη «διδαχτεί» είναι η σωστή. Απλώς δε χρειάζεσαι να έχεις μεγάλο μπάτζετ για να κερδίσεις τίτλους. Όλοι έβλεπαν τα μπάτζετ του Παναθηναϊκού, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μα, €40.000.000; Έλα τώρα... Όλοι νόμιζαν πως με τον Κιριλένκο θα το πάρει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν έχει σημασία. Τα χρήματα σού αγοράζουν τους καλύτερους παίκτες, αλλά δε μπορούν να σου αγοράσουν τίτλους. Αν έχεις καλή ομάδα, ξέρεις, με συγκεκριμένο στόχο, αν παίζεις συνολικά ως ομάδα, αν ο στόχος σου είναι να κερδίζεις παιχνίδια κι αν αρχίζεις να αποδίδεις καλά ως ομάδα..., είδες τι έκανε ο Ολυμπιακός; Κέρδισε την Ευρωλίγκα πέρυσι. Ποιος πίστευε ποτέ πως κέρδιζε την Ευρωλίγκα; Κανείς! Δεν έχει σημασία. Δεν τα τρώω κάτι τέτοια! Ότι πρέπει να ξοδέψεις χρήματα και να πάρεις τους ακριβότερους παίκτες. Βρίσκομαι πολλά χρόνια στην Ευρώπη για να το γνωρίζω καλά αυτό.

-Δεκτό, τα χρήματα δεν είναι για ξόδεμα. Αλλά θα πόνταρες στον φετινό Παναθηναϊκό; Αν ήταν νόμιμο, ε...

Απαντάει ή δεν απαντάει κανείς τώρα...; Θα σου πω «ναι»! Έχουμε πολλά καινούρια πρόσωπα, αλλά έχουμε ακόμα πιθανότατα το καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, τον Μήτσο (Διαμαντίδης), αλλά πιθανότατα και το καλύτερο σέντερ. Δεν υπάρχει άλλος σαν τον «Σόφο» (Σχορτσανίτης) στο «5». Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να φτιάξεις μία ομάδα είναι να βάλεις παίκτες τριγύρω τους. Έχουμε τα πάντα. Έχουμε πολλά καινούρια πρόσωπα, αλλά έχουμε τα πάντα. Δεν θα είναι εύκολο να μας σταματήσει κανείς. Μόλις βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα κι αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί ως ομάδα, είναι η πρώτη εβδομάδα που είμαστε όλοι μαζί ως ομάδα, άπαντες παρόντες, θα είμαστε μία χαρά.

-Είπες πριν πως παρακολουθείς την Ευρωλίγκα. Σου έχει μείνει χαραγμένη κάποια αναμέτρηση που να σκέφτηκες «μακάρι να ήμουν κι εγώ εκεί»;

Kάθε φορά στα Final Fours αυτό σκεφτόμουν, πόσο θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία τέτοια ατμόσφαιρα! Ποιος δεν το θέλει; Αυτό κυνηγάμε όλοι μας. Γι' αυτό ακόμα αγωνίζομαι στα 34 χρόνια μου, θέλω να γίνω κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Αλλά εγώ είμαι ενθουσιασμένος και μόνο που βρίσκομαι εδώ! Ανυπομονώ να αρχίσει η χρονιά! Στην Ευρωλίγκα ο όμιλος μας είναι ο πιο δύσκολος όλων, με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Κίμκι, την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, εμάς και με ακόμη μία ομάδα απ' τα προκριματικά. Αλλά δεν πειράζει. Θα το πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να είμαστε καλή ομάδα, καλοί συμπαίκτες κι όλα μπορούν να συμβούν. Ειλικρινά το πιστεύω.

-Κάτι για να το πιστέψει εξίσου κι ο κόσμος...

Eίμαστε μία διαφορετική ομάδα, αποχώρησε ο κόουτς Ομπράντοβιτς, αποχώρησαν όλοι αυτοί οι παίκτες. Αλλά παραμένουμε... παίκτες κι εμείς, απλώς με διαφορετικές φάτσες κι άλλους αριθμούς στις φανέλες. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τίτλους. Έχουμε συνειδητοποιήσει ποια η Ιστορία του Παναθηναϊκού και θέλουμε να γίνουμε μέρος της. Αλλιώς δε θα βρισκόμασταν εδώ. Νομίζω μόλις ο κόσμος μάς δει στο παρκέ, δει την προσπάθειά μας, θα το εκτιμήσει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ