2012-09-19 14:45:04
Φωτογραφία για Κάτι να γίνει...
Όλα αυτά τα μέτρα που αφορούν μείωση μισθών και συντάξεων, αλλαγές στα εργασιακά κλπ, γίνονται με στόχο, όχι μόνο την μείωση του ελλείμματος, αλλά και την  προσέλκυση επενδύσεων.

Δηλαδή, αν έχω καταλάβει καλά, οι επενδυτές , θα φέρουν τα λεφτά τους στην χώρα , μόνο και μόνο επειδή θα βρουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Ας δεχτώ λοιπόν ότι θα παραβλέψουν την τεράστια γραφειοκρατία , το γελοίο φορολογικό σύστημα , την τεράστια διαφθορά, τον μεγάλο δείκτη εγκληματικότητας και θα κάνουν επενδύσεις.

Πού είναι το καλό για τον λαό?

Το ότι ίσως θα έχει μία δουλειά που θα του προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα?

Το ότι δεν θα έχει δωρεάν υγεία και παιδεία?

Το ότι θα είναι αδύνατον να διατηρήσει τα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία κατέχει, λόγο της απαγορευτικής φορολογίας?

Το ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα βελτίωσης του βιοτικού του επιπέδου?


Το ότι το κοινωνικό κράτος θα έχει βουλιάξει και ότι δεν θα υπάρχει κανένας να τον βοηθήσει?

Το ότι οι τράπεζες θα γίνουν σε λίγα χρόνια, οι ιδιοκτήτες της χώρας?

Συμφωνώ, εν μέρει, με αυτούς που λένε , ότι όλοι βάλαμε το χεράκι μας για να φτάσουμε εδώ.

Άλλος με το να προσπαθεί να μπει στο δημόσιο

Άλλος με το να μην κόβει αποδείξεις

Άλλος με το να παίρνει μαϊμού συντάξεις

Άλλος με το να παίρνει τεράστιες επιδοτήσεις

Άλλος με το να παίρνει φακελάκια.

Άλλος με το να κλέβει δημόσιο χρήμα.

Αυτό όμως έγινε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε τήρηση των νόμων. Υπήρχε μόνο ο κομματικός μηχανισμός. Ένα παντοδύναμο και βρώμικο σύστημα, το οποίο ρουφούσε μέσα του τους πάντες και τα πάντα. Αυτό το μηχανισμό εμπιστευτήκαμε ξανά, για να μας βγάλει από την κρίση .

Θα μου πείτε γιατί τον εμπιστευτήκαμε ξανά και γιατί δεν αντιδράμε?

Χωρίς κοινωνική παιδεία, που ηθελημένα στερείται από τον λαό για πολλά χρόνια και με καθημερινές ενέσεις στον εγκέφαλο μας για την "ανάγκη κατανάλωσης" ήταν μοιραίο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Πολλοί από εμάς δεν θέλουν να χάσουν την εικονική σιγουριά που τους προσφέρει η παρούσα κατάσταση. Μια δουλειά , μία γνωριμία με ένα βουλευτή που συνεχίζει να τάζει διάφορα, πέντε φράγκα στην τράπεζα που νομίζουν ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ. Ένα μαγαζάκι που, κουτσά στραβά την βγάζει ακόμα. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι τα χειρότερα έρχονται. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικοί συνεχίζουν να τους κοροϊδεύουν. Ότι η αγορά δεν πρόκειται να επανακάμψει , τουλάχιστον για τους μικρομεσαίους. Ότι τα παιδιά τους δεν θα έχουν καμία προοπτική και κανένα μέλλον.Συνεχίζουν να ζουν σε ένα MATRIX , αλλά όταν ξυπνήσουν θα είναι πλέον πολύ αργά.

Από την άλλη μας έχουν βάλει και ζούμε σε μία διαρκή αγωνία. Είμαστε σε μία κατάσταση νάρκωσης φοβούμενοι ότι αν αντιδράσουμε μπορεί να έρθουν πολύ χειρότερα. Μας έχουν κάνει να αμφιβάλουμε για τα αυτονόητα και να βλέπουμε φανταστικούς εχθρούς. Ξεσπάμε ο ένας στον άλλο. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάθονται, φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν , φταίει ο ένας , φταίει ο άλλος. Για να επιζήσει λοιπόν αυτός ο μηχανισμός, Για να συνεχίσουν αυτοί που κυβερνούσαν , να κυβερνούν, θα πρέπει οι περισσότεροι να πεταχτούν στον Καιάδα. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Απλά αφήνουν να αιωρείται ένα αίσθημα προσπάθειας της κυβέρνησης για την δήθεν... "καταπολέμηση της διαφθοράς". Από πίσω μία τεχνοκρατική τραπεζοκρατούμενη Ευρώπη και ένα Δ.Ν.Τ που ασκεί καθαρό εκβιασμό (κάποιοι το ονομάζουν διαπραγμάτευση), πού ποσώς τούς ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Ελλάδας να έρθει με ένα ορθολογικό τρόπο και μέσα από την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας αλλά ενδιαφέρεται μόνο για την ευημερία των αριθμών και την παράδοση άνευ όρων του πλούτου της χώρας σε εταιρικά μορφώματα εκμετάλλευσης ανθρώπινων ψυχών.

Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση. Η χώρα παραδίδεται και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Δεν ξέρω από τού πρέπει να έρθει η λύση. Δεν ξέρω αν σε αυτή τη χώρα έχουν μείνει πολιτικοί που να υπηρετούν τον λαό . Δεν ξέρω αν υπάρχουν δικαστικοί που να βλέπουν ότι καταπατάτε το Σύνταγμα της χώρας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ξέρω αν σαν λαός είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε και να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε , όχι μόνο για το σπίτι μας αλλά και για το σπίτι του διπλανού μας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η παρούσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή και στην απόγνωση και δεν οδηγεί τα παιδιά μας ... ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

diafanoi.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ