2012-09-19 11:46:44
Φωτογραφία για ΠΩΣ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ F4 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ 11 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Tέσσερις μήνες και κάτι μέρες μετά το... θαύμα της Κωνσταντινούπολης το "gazzetta.gr" ζήτησε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να περιγράψουν πως έζησαν την τελευταία φάση του τελικού του Final Four με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της media day των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος, έντεκα παίκτες των ερυθρόλευκων που παρέμειναν και φέτος στην ομάδα περιέγραψαν πως έζησαν τα 9,7'' του τελικού του Final Four κόντρα στην ρωσική ομάδα.

Διαβάστε γιατί ο Βαγγέλης Μάντζαρης πίστευε ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα του δώσει τη μπάλα, τι είπε ο Κώστας Παπανικολάου στους συμπαίκτες του όταν μπήκε το καλάθι του Πρίντεζη, αλλά και πως ο άνθρωπος που έδωσε τον τίτλο στον Θρύλο ένιωθε πως θα έρθει η μπάλα στα χέρια του.

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ

«Όταν πήγε ο Σισκάουσκας στις βολές ένιωθα απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν σκέφτηκα εάν μπορεί ή όχι να χάσει κάποια βολή. Απλά ήθελα να είμαι ήρεμος γιατί ήξερα πως είχαμε μια επίθεση, ακόμη και 2/2 να έκανε, είχαμε μια επίθεση
. Όταν έχασε την πρώτη μίλησα με τον Βασίλη, πήγα προς το μεριά του και του είπα να πάρει τη μπάλα αυτός, ό,τι και να γινόταν ήθελα να την πάρει ο Βασίλης και την ίδια στιγμή ερχόταν κι αυτός προς τη μεριά μου να μου πει το ίδιο. Έχασε και τις δύο και ο "Παπ" πήρε το ριμπάουντ, σκέφτηκα κάθε τρόπο που υπάρχει ώστε να βοηθήσω τον Βασίλη και πήγα να κάνω ένα σκριν. Αυτός έκανε το σωστό, πήγε από την άλλη μεριά και μπέρδεψε την άμυνα, όλοι έπεσαν επάνω του και πάσαρε στον Γιώργο. Αυτός ευστόχησε και μετά ήθελα απλά να τον αγκαλιάσω. Και το έκανα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω πως υπήρχε κι άλλος χρόνος, έτρεξα προς τον Κιριλένκο, χτύπησα τη μπάλα και μετά ένιωθα κάποιον να έχει ανέβει στην πλάτη μου, γυρίζω να δω και ήταν ο πρόεδρος. Είχαν τελειώσει όλα. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης φώναξα και άρχισα να πανηγυρίζω».

ΠΕΡΟ ΑΝΤΙΤΣ

«Ήμουν στον πάγκο τη στιγμή των βολών. Ήρθε ένας από τους τρεις διαιτητές και μας ζήτησε να καθίσουμε και μόλις γύρισε την πλάτη του ξανασηκωθήκαμε. Όταν έχασε την πρώτη είπα από μέσα μου "υπάρχει Θεός", όταν έχασε και τη δεύτερη δεν είπα κάτι, απλά κοιτούσα τη φάση και είχα σχεδόν ανέβει στις διαφημιστικές πινακίδες. Η μπάλα πήγε στον Γιώργο και αυτό να ξέρετε είναι το σουτ του Γιώργου, το κάνει συνέχεια στις προπονήσεις και μας εκνευρίζει εμάς που τον μαρκάρουμε (γέλια). Πέρα από το καλάθι του Γιώργου, θα μου μείνουν ακόμη δύο εικόνες. Πρώτα η αντίδραση του κόουτς, εμείς αρχίσαμε να χοροπηδάμε και είχαμε σχεδόν μπει στο παρκέ και ο κόουτς έφτιαχνε τη γραβάτα του και έλεγε "ήρεμα-ήρεμα". H δεύτερη είναι του προέδρου, ο οποίος μπήκε να πανηγυρίσει. Δεν το πίστευα και ο τρόπος που προσπαθούσε να σταματήσει είχε πολλή πλάκα. Δεν γινόταν με τα παπούτσια που φορούσε και πήρε μια μεγάλη στροφή ώστε να γυρίσει στη θέση του. Δεν ξέρω καν εάν οι διαιτητές τον κατάλαβαν ότι μπήκε στο παρκέ.Ήταν εξαιρετικά γρήγορος. Πραγματικά, αξίζουν τα πάντα αυτοί οι δύο άνθρωποι και χάρηκα πάρα πολύ που χάρηκαν, το περίμεναν όσο κανείς άλλος. Έχουν ξοδέψει τόσα χρήματα και χάρηκα σαν τρελός γι' αυτούς».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

«Με το που κάναμε φάουλ στον Σισκάουσκας είπα μέσα μου "σε αυτόν βρήκαμε ρε γαμώτο;". Ήθελα σε οποιονδήποτε άλλο από τους υπόλοιπους τέσσερις, εκτός από αυτόν. Βλέπω να χάνει την πρώτη και λέω "καλά είμαστε". Όταν έχασε και τη δεύτερη απλά έτρεξα προς την επίθεση. Με το που βλέπω τον Μπίλι να παίρνει τη μπάλα λέω "θα σουτάρει τρίποντο ο Μπίλις" και με το που κάνει τη σταυρωτή σκέφτηκα ότι θα μου τη δώσει και θα το βάλω, με το που πάει η μπάλα στον Γιώργο φωνάζω "βάλτο" και το έβαλε. Πιάνω τον Πρίντεζη αγκαλιά και λέω τώρα θα μας πουν ότι έχει τελειώσει και δεν μετράει το καλάθι, ότι κάτι έχει γίνει και δεν έχουμε νικήσει.Οι άλλοι ζητούσαν τάιμ άουτ, βλέπω τον Τεόντοσιτς να τρέχει να κάνει το άουτ, λέω "δεν μπορεί", κάτι έγινε και θα μας πουν ότι έχει τελειώσει. κάτι θα έχει γίνει τρελό, δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό».

ΕΙΣΙ ΛΟ

«Ήμουν στον πάγκο εκείνη τη στιγμή και είχα δίπλα μου τον Μάρκο (σ.σ. Κέσελ). Τον ρώτησα εάν θα χάσει κάποια και μου απαντάει "όχι, 2/2, δεν θα χάσει καμία". Με το που χάνει την πρώτη λέω "Ουάου" και στη δεύτερη "ωωωω φίλε, αυτό είναι.Αυτή είναι η ευκαιρία μας". Και όταν πήρε τη μπάλα ο Βασίλης λέω θα κάνει το σωστό. Δεν ήξερα εάν θα δημιουργούσε για κάποιον ή θα σούταρε, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα κάνει το σωστό. Και το έκανε. Πονούσε τόσο πολύ ο αστράγαλος μου εκείνη τη στιγμή που λέω θα αφήσω το πόδι στον πάγκο και θα τρέξω με το ένα για να τους αγκαλιάσω (γέλια)».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Κάνει ο Βασίλης το φάουλ, είχαμε πει όχι στον Σισκάουσκας, αλλά ο χρόνος πίεζε. Ο Σισκάουσκας είναι Σισκάουσκας. Και δεν πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να έχανε έστω και μια βολή. Λέω δεν μπορεί, 2/2 θα βάλει. Μόλις έχασε την πρώτη βολή, γύρισα στον κόσμο και ήθελα να τους δείξω ότι πρέπει να το πιστέψουν όπως και εμείς. Λέω "να η ευκαιρία μας, ένα σουτ". Χάνει τη δεύτερη και τρέχω για το ριμπάουντ, βλέπω μπροστά μου τον Σπανούλη και λέω "αυτός είναι ο άνθρωπος που πρέπει να πάρει τη μπάλα. Ο Βασίλης πάει από το κέντρο και εγώ από δεξιά. Σκέφτηκα ότι ο Βασίλης θα πάει στο καλάθι και εγώ είχα στο μυαλό μου να κάνω κάποιο tip in αν χρειαζόταν, η μπάλα πήγε στον Γιώργο αφού η άμυνα της ΤΣΣΚΑ έκλεισε επάνω στον Μπίλι, και ο Γιώργος έκανε το πεταχτάρι, ήμουν σίγουρος πως θα έμπαινε, αλλά πήδηξα ώστε αν χρειαζόταν να χτυπήσω τη μπάλα για να μπει θα το έκανα. Βλέπω τη μπάλα να μπαίνει και πανηγυρίζω στον αέρα. Με το που πέφτω στο παρκέ, έγινε ένας πανικός, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ζητούσαν τάιμ άουτ, εγώ φώναζα "ήρεμα μαλάκες ο καθένας στον παίκτη του" γιατί είχα δει πως έχει χρόνο, βλέπω τον Κάιλ να αγκαλιάζει τον Γιώργο και τους φωνάζω "τι κάνετε ρε; Άμυνα, άμυνα!" και μετά βλέπω τον Κιριλένκο να τρέχει, πηδάει ο Κάιλ, την κλέβει ουσιαστικά και μετά άρχισα να τρέχω σαν τρελός μέσα στο γήπεδο. Αφού είδα μετά τα βίντεο είδα τον πρόεδρο να μπαίνει στο παρκέ. Απίστευτο...»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

«Πίστευα ότι κάτι θα γίνει και θα κερδίσουμε. Όταν έκανε 0/2 ο Σισκάουσκας, άρχισα να νιώθω έντονα πως η μπάλα θα ερχόταν σε εμένα. Έτρεξα στην επίθεση και πήρα θέση, έτοιμος για όλα. Μόλις μπήκε το καλάθι, δεν αντέδρασα. Ήμουν συγκεντρωμένος ώστε να τελειώσει το παιχνίδι, γιατί απέμεναν κάποια δέκατα. Μετά δεν θυμάμαι τίποτα...»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

«Δεν μπορεί να σκεφτείς πολλά αυτή τη στιγμή. Όταν έχασε την πρώτη ο Σισκάουσκας μιλήσα με τον Κάιλ και συμφωνήσαμε να έρθει η μπάλα σε εμένα μετά τη δεύτερη βολή. Είτε αυτή έμπαινε, είτε όχι. Ήθελα να πάρω εγώ τη μπάλα. Όταν πήρε το ριμπάουντ ο Κώστας αμέσως έτρεξα προς το μέρος του και ζήτησα τη μπάλα. Δεν ήξερα τι θα γίνει, διάβασα την άμυνα και προσπάθησα να δημιουργήσω ένα σωστό σουτ για τον εαυτό μου, αλλά όταν είδα ότι η άμυνα της ΤΣΣΚΑ ήρθε επάνω μου, την έδωσα στον Γιώργο και αυτός ευστόχησε. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος γιατί γύρισα αμέσως και είδα τα 0,7 που απέμεναν. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι απλά ήθελα να τρέξω και να αγκαλιάσω τον Γιώργο. Όλα τα άλλα τα έχω δει σε βίντεο»

ΤΖΟΙ ΝΤΟΡΣΕΪ

«Δεν είπα ότι θα κάνει 2/2. Πάντα έχω πίστη και λέω μπορούμε να το κάνουμε. Όταν πήγε η μπάλα στον Βασίλη λέω κάτι καλό θα κάνει. Ή θα πάρει ένα μεγάλο σουτ ή θα κερδίσει φάουλ ή θα δώσει μια σωστή πάσα. Ο Βασίλης πάντα κάνει το σωστό. Έτσι και έγινε, έδωσε τον Γιώργο τη μπάλα και αυτός έκανε το "Printezis shoot". Μετά μπήκαμε όλοι μέσα, θυμάμαι τον πρόεδρο να περνάει από μπροστά μας, ήταν απίστευτο, λέω μέσα μου "τελείωσε, τελείωσε" και τρέξαμε όλοι επάνω στον Γιώργο».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

«Η αλήθεια είναι ότι ο Σισκάουσκας είχε χάσει αρκετές τελευταίες φάσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια και λεώ "δεν μπορεί να το ξανακάνει. Δεν γίνεται να είναι τρίτη φορά μοιραίος". Αλλά έκανε 0/2. Τότε σηκωθήκαμε όλοι από τον πάγκο και είδαμε τον Βασίλη να παίρνει τη μπάλα.Το έχω πει αρκετές φορές ότι η κλάση του φάνηκε εκεί, βρήκε τη σωστή πάσα, διάβασε τη φάση. Δεν έβλεπα εκείνη την ώρα τίποτα. Είχαμε πηδήξει όλοι μέσα και τρέχαμε σαν τρελοί. Σηκωθήκαμε όλοι από τον πάγκο και πηδήξαμε όλοι μέσα, αυτό ήταν, εκεί τελείωσε ο τελικός για εμένα, δεν θυμάμαι κάτι άλλο»

ΜΑΡΤΙΝΑΣ ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

«Όταν ο Βασίλης πήρε τη μπάλα ήμουν σίγουρος πως θα σουτάρει. Αλλά ο Βασίλης είναι τόσο έξυπνος που κατάλαβε τι θα έκαναν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και έτσι άλλαξε απόφαση στο μυαλό του. Πήγε η μπάλα στον Γιώργο, πήρε το σουτ που κάνει όλο τον χρόνο στις προπονήσεις και αυτό ήταν, μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Έβλεπα μέρες μετά στο youtube τι είχε γίνει και δεν το πίστευα. Ήμουν εκεί, τα έζησα, αλλά δεν μπορούσα να τα θυμηθώ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

«Δεν περίμενα να χάσει δύο βολές. Ήλπιζα να χάσει μία. Και με το που την έχασε λέω "να η ευκαιρία μας. Όταν είδα να χάνει και τη δεύτερη, λέω δεν μπορεί να χάσουμε. Και με το που είδα τον Μπίλι να παίρνει τη μπάλα λέω "αυτός θα το κάνει". Τελικά το έκανε ο Γιώργος».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ