2012-09-18 17:14:04
Φωτογραφία για Αλλάζει ο χάρτης στις δημοτικές παρατάξεις στο Θερμαϊκό. Σχηματίζονται νέες. Όλοι ξεκινούν από το μηδέν
του Τατιανού Μάγγου

Τα αξεπέραστα προβλήματα, η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων και η επιδερμική -για να μην πω υποκριτική- ενασχόληση με τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Θερμαϊκού, έχουν δημιουργήσει μια ακόμη ιδιαίτερη κατάσταση: Την εκδήλωση ενδιαφέροντος νέων υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο. Άνθρωποι με περγαμηνές και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ήδη αρχίσει τις επαφές με πολλούς παράγοντες της περιοχής και τα μηνύματα που παίρνουν είναι θετικά.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα έχουν και ως κεντρικό άξονα τα έσοδα του δήμου και την αξιοποίηση κάθε δυναμικής για την παραγωγή πλούτου κι απασχόλησης. Όποιος κερδίσει αυτό το στοίχημα θα μείνει για πολλά, πολλά χρόνια δήμαρχος.

Ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού έχει πλέον “κουράσει” τους δημότες του κι αυτό το μήνυμα το έχουν πάρει οι σύμβουλοί του. Αρκετοί απ’ αυτούς ήδη εκδηλώνουν ανοικτά την αντίθεσή τους με όσα γίνονται ή μάλλον δε γίνονται και είναι έτοιμοι να αλλάξουν στρατόπεδο.


Κι η αντιπολίτευση όμως έχει τα ίδια προβλήματα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ή θα γίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι ή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγαλύτερη δημοτική κίνηση που ήδη δημιουργείται υπό την ηγεσία νέου προσώπου με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν από τώρα να “κοιτούν” σε διαφορετικές κατευθύνσεις και όπως είναι αναμενόμενο οι περισσότεροι θα εκδηλωθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014 λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο μεταξύ οι κινήσεις των υποψηφίων δημάρχων αναμένεται να εκδηλωθούν σταδιακά με το νέο έτος.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα οι υποψήφιοι δήμαρχοι αναμένεται να είναι περίπου δέκα (10)! Αυτό συμβαίνει επειδή η προσωπικότητα του δημάρχου θεωρείται “χλιαρή”, ελάχιστα διεκδικητική και ακόμη λιγότερο αποτελεσματική.

Δικαιολογίες του τύπου “δεν υπάρχουν χρήματα ή φταίει ο Καλλικράτης” και άλλα παρόμοια δεν πείθουν πλέον τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν αποτελέσματα και λύσεις έστω και με ελάχιστους πόρους. Εξάλλου μπορούν να γίνουν έργα και με λίγα χρήματα. Από δω και πέρα όλοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν προγράμματα ρεαλιστικά που θα εφαρμόζονται με τις μικρότερες δαπάνες.

Το παρόν του δημάρχου

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού δηλώνει:

«Θα είμαι και πάλι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπως είμαι παρών στα προβλήματα του τόπου».

Αν βέβαια πρόκειται να είναι παρών στις εκλογές όπως είναι παρών στα προβλήματα του τόπου τότε δεν είναι καθόλου σίγουρη η υποψηφιότητά του.

Ο κόσμος δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος από το έργο του, πράγμα που έμεσα παραδέχεται κι ο ίδιος προτρέποντας τους συνεργάτες του που διοικούν: " να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν περισσότερο για το καλό του τόπου, αφήνοντας τα μελλοντικά πολιτικά και προσωπικά τους σχέδια στην άκρη".

Αλήθεια ποιοι άνθρωποι της διοίκησης έχουν άλλα σχέδια;

Λίγο παρακάτω αφήνει κι άλλο ένα μικρό "παραθυράκι" ανοικτό σε περίπτωση που δεν του "βγει", λέγοντας απλά ότι θα ασχοληθεί.

"Άφησα ένα επάγγελμα, άφησα ένα πτυχίο για να μετέχω στα δημοτικά. Δεν μετανοιώνω. Αγωνίζομαι. Πιστεύω ότι σε αυτή την εποχή, μόνο κουτσομπολίστικο μπορεί να είναι το εάν θα κατέβει κανείς στις δημοτικές εκλογές. Πιστεύω ότι αυτοί που ασχολούνται το κάνουν για προβολή. Και νομίζω ότι κανέναν μα κανέναν δημότη δεν τον ενδιαφέρει εάν θα κατέβει ο Αλεξανδρής, ο άλφα ή βήτα στις εκλογές. Εγώ λέω ότι είμαι παρών στα προβλήματα του τόπου, για τα προβλήματα με κάλεσε ο κόσμος και όταν θα 'ρθει η εποχή, γιατί είναι πολύ νωρίς δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές να ασχολούμαστε, τότε θα ασχοληθώ. Και συμβουλεύω τους απανταχού πιθανούς αντιπάλους να ασχοληθούν το τελευταίο εξάμηνο και να ασχοληθούν με τα προβλήματα του δήμου, κάτι που κάνω εγώ».

Βέβαια οι συμβουλές αυτές έρχονται σε αντίθεση με τη δική του πρακτική, όταν δυο χρόνια πριν πρωτοεκλεγεί διέδιδε την υποψηφιότητά του.
e-delta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ