2012-09-18 16:18:08
Φωτογραφία για Σ.ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: Με εκτίμησαν στον Ολυμπιακό
Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στη Media Day του Ολυμπιακού για την υπογραφή του στον Πειραιά και την εκτίμηση που του έδειξαν. Τι είπαν Μπαρτζώκας, Παπανικολάου, Σπανούλης και Μαυροειδής.

Ο Πέρπε έφυγε από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στη καθιερωμένη Media Day της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν για τη νέα σελίδα της καριέρας του: «Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν και δουλεύουμε πάνω στα κομμάτι που θέλει ο προπονητής. Δίνουμε τα πρώτα φιλικά και τίποτα παραπάνω. Η ομάδα έχει ομοιογένεια . Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό καθώς μου έκαναν μια καλή πρόταση και εκτίμησαν κάποια πράγματα σε εμένα. Ηρθα για να βοηθήσω όσο μπορώ.

Για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και την επιστροφή του εκεί: «Είμαι επαγγελματίας και τα έχω σκεφτεί, όμως, θα το δούμε και αυτό στην ώρα του.

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης: Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή και όχι να φτάσεις εκεί. Αυτός είναι ο στόχος μας.


Σπανούλης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε κάλεσμα στον κόσμο και θεωρεί πως δεν θα είναι η φετινή ίδια χρονιά με την περσινή: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Εμεις προχωράμε με την ίδια συνταγή, σκληρή δουλειά, σεμνότητα, καλή σχέση μεταξύ μας, και σωστή διαχείριση καλών και άσχημων αποτελεσμάτων».

Για τη σύγκριση του Ίβκοβιτς με τον Μπαρτζώκα: «Είναι άδικη η σύγκριση. Είναι δύο προπονητές με κοινά στοιχεία. Η νέα χρονιά αποτελεί νέα πρόκληση για όλους μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μας λέει ι προπονητής μας. με τη σωστή συμπεριφορά μας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, εκτελώντας σωστά τις εντολές που μας δίνει».

Για τους στόχους της ομάδας: «Θέλουμε στήριξη. Σε καμία περίπτωση να μην θεωρήσουμε τους εαυτούς μας φαβορί. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη θα πάμε βήμα-βήμα όπως και πέρυσι, ενώ θα κάνουμε ταμείο στο τέλος».

Για τις δύο μεταγραφές του Ολυμπιακού: «Η διοίκηση έκανε καταπληκτική δουλειά, κρατώντας τον κορμό της ομάδας. Πήρε τους παίκτες που ήθελε ο κόουτς και πρόκειται για δύο πολύ καλές προσθήκες. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίκτες της περσινής ομάδας για την προσφορά τους και να καλωσορίσουμε τους δύο νέους, να τους δείξουμε πως είμαστε μια οικογένεια, με παιδιά με καλούς χαρακτήρες. Μένει πλέον να αποδειχτεί στο γήπεδο πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για μια νέα πρόκληση».

Για τον κόσμο: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ολυμπιακός χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Μας δίνει ενέργεια η γεμάτη εξέδρα. Γεμάτο το ΣΕΦ είναι άλλη έδρα, όπως πέρυσι στα παιχνίδια με τη Σιένα και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Τους χρειαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς. Το αξίζουμε να βλέπουμε πολύ κόσμο στις εξέδρες».

Για το αν έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας: «Όχι, γενικά έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Ακόμα κι όταν είσαι άσχημα να έχεις ίδιους στόχους και να μένεις σταθερός. Αποτελείς στοίχημα για εμάς να αντέξουμε την πίεση που υπάρχει γύρω από την ομάδα, μετά την περσινή χρονιά. Στόχος μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να μην επηρεάζουν αυτά».

Μαυροειδής: «Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είναι το νέο μέλος του Ολυμπιακού και ευελπιστεί και αυτός να κατακτήσει τίτλους, αναφέροντας στη Media Day: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που ήρθα στον Ολυμπιακό, που είναι πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι όμως και μεγάλη ευθύνη, να δείξουμε πως παραμένει στο ίδιο επίπεδο και ότι μπορεί να κατακτήσει τρόπαια. Είναι πρόκληση ο Ολυμπιακός. Καλή ομάδα η Μπιλμπάο, αλλά ο Ολυμπιακός ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ και δεν θα μπορούσα να πω όχι. Πέρασα καλά στην Ισπανία δυο χρόνια, αλλά η ξενιτιά είναι ξενιτιά και υπήρχαν πολλοί παράγοντες που μέτρησαν στην απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό».

Για το ότι έχει να συναγωνιστεί τους Ντόρσεϊ και Χάινς: «Είναι καλό για την ομάδα να έχει λύσεις. Ο προπονητής μπορεί να αλλάξει σχήματα. Στη θέση 5 είμαστε τρία παιδιά με ψηλό επίπεδο. Μέσα στη χρονιά θα βοηθήσει ο κανένας όπως πρέπει την ομάδα».

Για το ότι και στον Ολυμπιακό θα φορά το νούμερο 11: «Το ίδιο νούμερο φοράω από μικρός και είναι γούρικο για μένα. Αφού ήταν διαθέσιμο στον Ολυμπιακό, θα συνεχίσω να το φοράω».

Παπανικολάου: «Έχουμε την ίδια χημεία»

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στις δύο μεταγραφές του Ολυμπιακού και την ίδια πετυχημένη συνταγή: «Δεν υπάρχει άγχος από κανένα παιδί, σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας. Είμαστε η ίδια ομάδα με πέρυσι συν δύο προσθήκες. Ήρθαν δύο καλά παιδιά με καταπληκτικούς χαρακτήρες και δέσανε με την υπόλοιπη ομάδα. Έχουμε την ίδια χημεία με πέρυσι», ανέφερε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».

Για την μέχρι τώρα προετοιμασία: «Έχουμε αυτοπεποίθηση και από νωρίς στην προετοιμασία μας η ομάδα βγάζει κομμάτια στο παιχνίδι της από την περσινή χρονιά. Βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από τις άλλες ομάδες στα μέχρι τώρα φιλικά που έχουμε δώσει και αυτό είναι πολύ θετικό. Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο»

Για την αλλαγή προπονητή και τον ερχομό του Μπαρτζώκα: «Η φιλοσοφία του κύριου Μπαρτζώκα είναι πολύ κοντά σε αυτή του κύριου Ίβκοβιτς. Θέλει γρήγορο παιχνίδι, επιθετικό και εμάς σαν ομάδα αρέσει να τρέχουμε. Δίνει βάσει στην άμυνα, που από κάποιο σημείο και μετά πέρυσι ξεχωρίσαμε σε αυτό το κομμάτι. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη φιλοσοφία των δύο τεχνικών. Η παρουσία των Τόμιτς και Γκατσούλη στο τεχνικό τιμ μας βοηθάει πολύ, καθώς κάνουν καλή δουλειά».

Για τον Περπέρογλου: «Τον ξέρω από το 2009 και είναι καταπληκτικό παιδί. Είμαι τυχερός που είναι στην ίδια ομάδα. Παίζοντας σαν αντίπαλος με τέτοιο παίκτη στις προπονήσεις, που έχει τόση εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είναι πολύ σημαντικό».

Μπαρτζώκας: «Το Μάιο όλοι χαμογελαστοί»

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει το Μάιο να χαμογελάει όπως είπε στην Media Day του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να έχουμε όλη μια καλή χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υγεία πάνω από όλα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να είμαστε το Μάιο όλοι χαμογελαστοί».

Για το αν τον διευκολύνει που ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό: «Αυτό με διευκολύνει αφάνταστα. Με την διοίκηση και τη σύμφωνη γνώμη τη δική μου, καταφέραμε να κρατήσουμε όλους τους παίκτες που θέλαμε στο ρόστερ μας. Και ξέρετε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν συμβόλαια που πρέπει να ανανεωθούν και τα χρήματα που πρέπει να δώσεις είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερα μια που μιλάμε για πρωταθλητές Ευρώπης».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Είδατε ότι διαλέξαμε πολύ δύσκολα φιλικά να παίξουμε στην Ιταλία και γνωρίζετε και το πρόγραμμά μας. Δυνατά φιλικά θα έχουμε και στη Γερμανία. Στόχος πέρα από το να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας και να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε είναι αυτά τα ματς να αναδείξουν τις αδυναμίες μας, ώστε να τις διορθώσουμε πιο εύκολα».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ