2012-09-18 10:21:33
Φωτογραφία για Όταν το βίντεο «χτύπησε» στο Διαδίκτυο..
«Ανεύθυνους και εξαρτημένους από επιδόματα» χαρακτήρισε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο Μιτ Ρόμνεϊ όσους σκέφονται να ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα -το μισό δηλαδή εκλογικό σώμα- σε ομιλία του σε συγκέντρωση δωρητών της εκστρατείας του ενώ, χωρίς να το ξέρει, καταγραφόταν από κάμερα.

Μετά την εμφάνισή του το βίντεο διαδόθηκε φυσικά με ταχύτητα φωτός αλλά ο Ρόμνεϊ, μην μπορώντας να δώσει πειστική δικαιολογία πως επρόκειτο για «παρεξήγηση», υποστήριξε τη θέση του λέγοντας πως η τοποθέτησή του ήταν άκομψη αλλά ορθή.Οι επίμαχες δηλώσεις είχαν γίνει κατά τη διάρκεια κλειστής συγκέντρωσης με δωρητές του Ρεπουμπλικανού κόμματος το Μάιο. Το βίντεο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του περιοδικού Mother Jones. «Υπάρχει ένα 47% που συντάσσεται με αυτόν (τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει για αυτούς» ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ
. «Πιστεύουν ότι είναι θύματα που δικαιούνται ασφάλιση υγείας, φαγητό, στέγη και το κάθε τι» συνεχίζει -έχοντας αναφέρει σε άλλο σημείο ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν πληρώνουν καν φόρους. «Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι» κατέληξε ο Ρόμνεϊ. Οι Δημοκρατικοί δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Ρόμνεϊ: «Δύσκολα μπορεί κανείς να γίνει πρόεδρος όλων των Αμερικανών όταν έχει ξεγράψει έτσι τη μισή χώρα» σχολίασε ο Τζιμ Μεσίνα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. Όταν το βίντεο «χτύπησε» στο Διαδίκτυο, ο Ρόμνεϊ αναγκάστηκε να καλέσει εσπευσμένα συνέντευξη Τύπου. «Δεν ήταν κομψή η τοποθέτηση, ας τω πω έτσι» δήλωσε ο Ρόμνεϊ, χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται από την ουσία της θέσης του: «Είμαι σίγουρος ότι μπορών να θέσω με μεγαλύτερη σαφήνεια και με πιο αποτελεσματικό τρόπο» εξήγησε.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ