2012-09-18 10:00:20
Φωτογραφία για ΤΖΙΜΠΟΥΡ : ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού έφτασε και απόψε το βράδυ δίνει ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού με την Ευρωπαϊκή του ιστορία.

Ο Θρύλος αντιμετωπίζει την Σάλκε (21:45) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και θα προσπαθήσει να μπει δυναμικά και με νίκη στις υποχρεώσεις του μπροστά στο λαό του που θα κατακλύσει τις εξέδρες.

Ένας παίκτης που όλοι ποντάρουν πολλά σε αυτό το ματς, είναι ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των ερυθρόλευκων.

Ο Αλγερινός επιθετικός μίλησε στη "Stadio by Metro" και έδωσε το... στίγμα της μεγάλης αποψινής αναμέτρησης στο "Ναό" για την πρεμιέρα του Champions League.

«Έχουμε απίστευτο κόσμο. Είναι κάτι μαγικό, όπως τραγουδούν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι…», είπε μεταξύ άλλων ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως άπαντες είναι έτοιμοι γι' αυτή τη μεγάλη μάχη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζιμπούρ:


Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά για ακόμη μία χρονιά σήμερα για τον Ολυμπιακό! Ο πρώτος αγώνας του Champions League έφτασε. Nιώθεις έτοιμος ψυχολογικά;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί για εμάς το πρώτο μεγάλο τεστ. Σε επίσημο επίπεδο, εννοώ. Η Σάλκε είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Θα είναι, λοιπόν, ο πρώτος μεγάλος σύλλογος που θα αντιμετωπίσουμε στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Δεν είναι θέμα το αν θα είμαι έτοιμος μόνο εγώ. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρώτη σπουδαία συνάντηση του Champions League».

Πόση σημασία αποκτά το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων για την ομάδα μας;

«Σε σχέση πάντα και με το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πάντοτε οι πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League είναι οι πιο σημαντικές για την εξέλιξη που θα έχει η πορεία μιας ομάδας στη διοργάνωση. Όπως είδαμε και την περσινή σεζόν, χάσαμε πόντους την 1η αγωνιστική απέναντι στη Μαρσέιγ, τους οποίους στο τέλος φάνηκε πως χρειαζόμασταν. Αν θέλουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση για να διεκδικήσουμε από νωρίς την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, θα πρέπει από το πρώτο ματς κιόλας να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε».

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό;

«Νομίζω ότι δύο στοιχεία από μόνα τους αρκούν για να κάνουν έναν τέτοιο αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο, στην ένταση, στην ανυπομονησία που ξεχειλίζει. Αλλά παράλληλα αναφέρομαι και στη μουσική του Champions League. Όταν παρατάσσεσαι στο γήπεδο και ακούς τη μουσική της διοργάνωσης, όλα μοιάζουν ξεχωριστά. Σε παρασύρει όλο αυτό που γίνεται γύρω σου, το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά».

Πιστεύεις ότι το επίπεδο στο Champions League έχει ανέβει εν γένει σε σχέση με πέρυσι ή και με τα προηγούμενα χρόνια;

«Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Champions League συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ομάδες οι οποίες διαρκώς ενισχύονται και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Οπότε, ναι, θα έλεγα ότι και σε σχέση με πέρυσι το επίπεδο φέτος αναμένεται ανεβασμένο. Οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς, σε όλους τους τομείς. Το ποδόσφαιρο προχωράει και μαζί του, φυσικά, ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και το Champions League».

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος βρίσκουμε στον δρόμο μας μία αγγλική, μία γαλλική και μία γερμανική ομάδα. Και μάλιστα η Άρσεναλ είναι ξανά αντίπαλός μας. Πώς είδες την κλήρωση;

«Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Θα αντιμετωπίσουμε καλές, δυνατές ομάδες. Και οι τρεις αντίπαλοί μας είναι ανταγωνιστικοί. Και τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούμε είναι πάρα πολύ ωραία. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί καμιά φορά τυχαίνει να παίζεις σε όχι και τόσο καλές συνθήκες. Αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι και αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό για εμάς. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όλα τα θετικά που θα βρούμε μπροστά μας κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων και να πατήσουμε επάνω τους, ώστε να τα εκμεταλλευτούμε».

Πόσο διαφορετικά προετοιμάζεται μια ομάδα και ένας-ένας ποδοσφαιριστής ξεχωριστά για έναν αγώνα Champions League;

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στο κομμάτι της προετοιμασίας. Νομίζω ότι το βάρος πέφτει περισσότερο στον τομέα της ψυχολογίας. Εκεί νιώθεις τη διαφορά. Την καταλαβαίνεις στα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Δεν είναι τα ίδια με εκείνα που έχεις μέσα σου συνήθως. Για να εξηγήσω πώς το εννοώ, είναι σαν να έχεις απέναντί σου μια απλή, καθημερινή, όμορφη κοπέλα σε σχέση με το να έχεις απέναντί σου μια πανέμορφη, εκθαμβωτική κοπέλα, επιπέδου super model!»

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα μας το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινά με ένα ματς στο «σπίτι» μας, στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εμάς το ότι δίνουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Όπως και να ’χει, δεν θα πρέπει να αφήσουμε αυτή τη δυνατότητα που μας δίνεται, να παίξουμε το πρώτο ματς εντός.Θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Αυτή είναι, άλλωστε, η δουλειά μας, είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας».

Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για μια ομάδα στην πρεμιέρα; Ένα θετικό αποτέλεσμα εντός έδρας ή εκτός;

«Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό να απαντήσεις σε αυτό το πράγμα. Νομίζω πως ό,τι και αν συμβεί στην πρεμιέρα, εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το εξής: Στην έδρα μας να πάρουμε όλα τα ματς και εκτός έδρας το μάξιμουμ που μπορούμε. Είναι εν γένει πολύ σημαντικό το να κερδίζεις πόντους και μακριά από το «σπίτι» σου, αλλά νομίζω ότι το να νικάς στην έδρα σου είναι ίσως το 99% όλης της δουλειάς που πρέπει να κάνεις!Μετράει πάρα πολύ για τη συνέχεια της διοργάνωσης και νομίζω ότι και εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς».

Αν πάρει κανείς ως δεδομένο ότι η ομάδα μας θα νικήσει όλα τα εντός έδρας ματς της, πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει στην πρόκριση στους «16»;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ακόμη και να γίνει έτσι, δεν μπορώ να το πω εγώ από τώρα. Εγώ είμαι πάντα θετικός και αισιόδοξος ως άνθρωπος. Είμαι γεννημένος νικητής και έχω μάθει να λειτουργώ με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, πιστεύω πολύ και στον εαυτό μου. Το να κερδίζεις είναι πάντα κάτι δύσκολο, χρειάζεται προσπάθεια και αυτό πρέπει να κάνουμε. Να μαχόμαστε διαρκώς, δίνοντας ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε. Δεν μπορούμε ούτε να υποσχεθούμε ότι θα πάρουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι θα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να νικάμε. Αυτό θέλουμε, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο τέλος, φυσικά, θα είμαστε σε θέση να πούμε αν τα πήγαμε καλά ή όχι».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Σάλκε είναι μια ομάδα καλή επιθετικά, αλλά με κενά στην άμυνα. Πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό για τον Ολυμπιακό;

«Δεν δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις αναλύσεις, να ξέρεις. Αυτά αλλάζουν από ματς σε ματς. Κάτι που έδειξε η Σάλκε σε έναν αγώνα πρωταθλήματός της μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό απέναντι σε εμάς. Εγώ πρτιμώ να συγκεντρώνομαι στην ομάδα μου και σε τίποτα άλλο. Θέλω να είμαστε εμείς όπως πρέπει να είμαστε. Όταν κάνουμε το παιχνίδι μας και είμαστε δυνατοί, μπορούμε να… εκπλήξουμε τους πάντες! Δεν κοιτάζω, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλός μας και τι όχι. Κοιτάζω πάντα τι μπορούμε να τους κάνουμε εμείς κατά τη διάρκεια του αγώνα!»

Ποια είναι η εικόνα που εσύ έχεις για τη Σάλκε; Την έχεις παρακολουθήσει καθόλου;

«Φυσικά. Είναι μια ομάδα την οποία σέβομαι πολύ, μπορώ να πω. Πρόκειται για έναν σπουδαίο γερμανικό σύλλογο, με εξαιρετικό κοινό και ένα πολύ ωραίο στάδιο. Είναι ένα φημισμένο κλαμπ, με δυναμική, το οποίο πέρυσι τα πήγε πολύ καλά στο Champions League. Χρειάζεται, εκτός από σεβασμό, και ιδιαίτερη προσοχή από όλους εμάς, τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού».

Ποια είναι η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον κόσμο και εσάς, τους παίκτες, σε έναν τέτοιο αγώνα Champions League;

«Είναι κάτι το οποίο, ειλικρινά, δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια. Δεν υπάρχουν οι σωστές λέξεις για να το εκφράσεις. Δεν είναι εύκολο… Είναι κάτι ανεπανάληπτο, πολύ ιδιαίτερο. Έχουμε απίστευτο κόσμο. Είναι κάτι μαγικό, όπως τραγουδούν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι…».

Θα έλεγες ότι ο κόσμος είναι πιο «ανεβασμένος» σε τέτοια ματς;

«Νομίζω πως όταν μπαίνεις στο «Καραϊσκάκη» και ακούς αυτό τον κόσμο να τραγουδάει, νιώθεις υπέροχα. Η ατμόσφαιρα είναι γενικά πολύ διαφορετική. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να παίξεις σε ένα γήπεδο και η ατμόσφαιρα να μην είναι πολύ «φιλική». Στο Champions League, όμως, είτε είσαι «σπίτι» σου είτε σε άλλη έδρα, νιώθεις τη διαφορά. Την καταλαβαίνεις με το που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σου δίνει τη δύναμη να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να δώσεις ακόμη περισσότερα από αυτά που μπορείς. Νιώθεις πραγματικά πολύ την ανάγκη να τους δώσεις χαρά και να τους κάνεις να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίζουν».

Αισθάνεσαι πίεση γνωρίζοντας ότι πάντα ο κόσμος περιμένει το «κάτι παραπάνω» από την ομάδα στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις;

«Είναι το μόνο λογικό το να ζητάει ο κόσμος το «κάτι παραπάνω» στην Ευρώπη. Η ομάδα μας κατακτά διαρκώς το πρωτάθλημα και έχει τη δυνατότητα να παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εδώ και πολλά χρόνια. Για αυτό τον λόγο ο κόσμος ζητά μονίμως να τη βλέπει να πηγαίνει μπροστά στην Ευρώπη. Για αυτό και εμείς οι ίδιοι το θέλουμε τόσο πολύ και προσπαθούμε και στα ευρωπαϊκά ματς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Στην ομάδα μας φέτος υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, κάποια από τα οποία δεν έχουν παίξει ξανά στο Champions League. Ποια είναι η συμβουλή που θα τους έδινες;

«Η συμβουλή μου είναι πάντα μία σε αυτή την περίπτωση: Να κοιτάξουν να το χαρούν. Να είναι ήρεμοι, να παίξουν αυτό που ξέρουν και μπορούν και να κοιτάξουν να απολαύσουν αυτή τη φανταστική εμπειρία. Ίσως να μην έχουν πολλές ευκαιρίες στην καριέρα τους να ζήσουν τέτοιες όμορφες στιγμές. Μακάρι να τις έχουν, βέβαια. Προς το παρόν, όμως, πρέπει να τις ζήσουν στο μάξιμουμ! Να είναι σοβαροί, να έχουν το μυαλό τους στο κεφάλι τους και να ξέρουν πού πατούν και τι αντιμετωπίζουν. Να μπουν μέσα στο όνειρο, αυτό που λέγεται Champions League, και να το ζήσουν!»

Πέρυσι είχες πετύχει μερικά σημαντικά γκολ για τον Ολυμπιακό στο Champions League. Σκέφτεσαι να κάνεις το ίδιο και φέτος;

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Πάντα όμως έχω στο μυαλό μου το να σκοράρω. Να σημειώνω πολλά και σημαντικά γκολ. Αν δεν κερδίζει η ομάδα, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σίγουρα αν δεν σκοράρεις και φτάσεις στη νίκη, είσαι χαρούμενος. Αν πετύχεις και γκολ, τόσο το καλύτερο για όλους και για εσένα προσωπικά. Αισθάνεσαι σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου!Ωστόσο, αν βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα και η νίκη δεν έρθει, τότε πολλές φορές νιώθεις ότι πραγματικά δεν έκανες τίποτα».

Θα ήθελες, κλείνοντας, να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της ομάδας για τη φάση των ομίλων του Champions League;

«Θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας για να εμφανιζόμαστε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση όπως θέλει να μας βλέπει ο κόσμος μας. Θέλουμε να είναι πάντα δίπλα μας, γιατί χρειαζόμαστε τη στήριξή τους αδιάκοπα. Είμαστε άρρηκτα δεμένοι και το ένα κομμάτι συμπληρώνει το άλλο: ομάδα και κόσμος…».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ