2012-09-17 23:37:01
Φωτογραφία για Πατριώτες και... μειοδότες υπουργοί
του Σήφη Πολυμίλη

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης θα σταματούσε ο οριζόντιος διχασμός του πολιτικού προσωπικού, ανάμεσα σε υποστηρικτές των λαϊκών συμφερόντων και σε υπερασπιστές της παραμονής στο ευρώ. Οτι τουλάχιστον υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού θα είχαν συνείδηση του ρόλου και της αποστολής που ανέλαβαν και θα άφηναν στην άκρη τις λαϊκίστικες κορόνες και τις δήθεν πατριωτικές εξάρσεις. Οτι θα σταματούσαν επιτέλους να αλληθωρίζουν προς τα συμφέροντα της εκάστοτε κομματικής πελατείας και θα συμπαρατάσσονταν ψυχή τε και σώματι με την πολιτική που έχει χαράξει το κυβερνητικό επιτελείο.

Κι όμως, αυτό που βλέπουμε είναι ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω. Ιδιαίτερα τα στελέχη της ΝΔ δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ότι είναι πλέον κυβέρνηση και συμπεριφέρονται λες και ο αρχηγός τους δεν είναι πρωθυπουργός, λες και βρίσκονται ακόμη στην αντιπολίτευση και μπορούν να παριστάνουν ανέξοδα τους..
. αντιστασιακούς απέναντι στους επάρατους δανειστές μας. Προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να παίρνει επώδυνα μέτρα, αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών. Αν ασχολήθηκαν με την πολιτική για να ψηφίζουν μόνο παροχές ή για να μοιράζουν χρήματα, μάλλον λάθος δρόμο διάλεξαν Δεν γίνεται υπουργοί να παριστάνουν τους καλούς, αρνούμενοι να περικόψουν δαπάνες γιατί δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν την πελατεία τους. Ούτε, ακόμη χειρότερα, να κάνουν επίδειξη πατριωτισμού, σε αντίθεση προφανώς με άλλους συναδέλφους τους που έχουν μειωμένη... εθνική συνείδηση. Δεν γίνεται να πηγαίνει ο κ. Σαμαράς στη Μέρκελ αναζητώντας χείρα βοηθείας και ο υπουργός Αμυνας και σημαίνον στέλεχος του κόμματός του να εξαπολύει από του βήματος της Βουλής αντιγερμανικούς μύδρους. Ξέρει κάτι ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν υπονοεί ότι οι Γερμανοί έρχονται ως κατακτητές που θέλουν να διαλύσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις και επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία που δεν το ξέρει ο κ. Σαμαράς και οι υπόλοιποι υπουργοί; Εχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τους φόβους του, ώστε να πάρει κι αυτός τα μέτρα του, ή κάνει αντίσταση εκ του ασφαλούς για να χαϊδέψει τα αφτιά των ένστολων ψηφοφόρων; Οποια εκδοχή κι αν πάρουμε, είναι προφανές ότι μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση από έναν κορυφαίο υπουργό δημιουργεί εντυπώσεις και παρενέργειες που υπερβαίνουν τον ρόλο του...

Καλώς ή κακώς η τακτική και στρατηγική για το πώς υπηρετείται στη δεδομένη συγκυρία το εθνικό συμφέρον χαράσσεται από τον Πρωθυπουργό και τους συγκυβερνώντες αρχηγούς. Και οι υπουργοί ή την αποδέχονται ή την καταγγέλλουν και αποχωρούν... Διαφορετικά δεν υπάρχει κυβέρνηση, αλλά υπουργικά φέουδα.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ