2012-09-17 23:15:05
Φωτογραφία για Στους δρόμους η Ξάνθη για το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής [video]
Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν πολίτες και φορείς της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά την Αστυνομική Σχολής Ξάνθης, σε αντίθεση με αυτές της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου, και τη λειτουργία της ως κέντρο κράτησης μεταναστών.

Πολίτες και φορείς συγκεντρώθηκαν σταδιακά το πρωί της Δευτέρας έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη και κατευθυνόμενοι προς την Δ.Ο.Υ. Ξάνθης όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη.

Όλες οι υπηρεσίες των ΟΤΑ της Ξάνθης, όπως και της Περιφέρειας ΑΜΘ, παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με την τοπική αγορά ωστόσο να ανοίγει κανονικά, παρά την πρόταση της Συντονιστικής των φορέων της Ξάνθης για το αντίθετο. Οι επιχειρηματίες και έμποροι της περιοχής αποφάσισαν να συμμετέχουν μεν στις κινητοποιήσεις αλλά να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους.

«Δεν μπορείς να πιέσεις έναν συνάδελφο να κλείσει όταν δίπλα του είναι ανοιχτές οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα. Εμείς είπαμε ή όλοι ή κανένας, και ζητήσαμε να κλείσουν και τα πολυκαταστήματα, αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη εφικτό αποφάσισαμε να μην κλείσουμε και εμείς» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κος Ευθύμης Μίλκογλου, εξηγώντας πως «εμείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και για αυτό είμαστε σήμερα εδώ στη διαμαρτυρία της Ξάνθης».

thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ