2012-09-17 14:44:00
Φωτογραφία για Μέρκελ: Το Ιράν αποτελεί απειλή για όλο τον κόσμο
Το Ιράν αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε η γερμανίδα καγεκλάριος Ανγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι μια πολιτική λύση στην αντιπαράθεση είναι ακόμη δυνατή.

«Υποστηρίζω μια πολιτική λύση και δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο η αναζήτηση για πολιτικές λύσεις έχει εξαντληθεί», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου εφ'όλης της ύλης που έδωσε στο Βερολίνο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αρμονία μεταξύ των θρησκειών και κατήγγειλε τη βία που έχει προκληθεί από την ταινία που χλευάζει το Ισλάμ λέγοντας πως «δεν είναι τρόπος για τη ρύθμιση» διαφορών.

«Απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, τόσο στη Γερμανία όσο και παγκοσμίως», δήλωσε.

«Η ελευθερία της θρησκείας σημαίνει ότι καθένας θα πρέπει να ασκεί τη θρησκεία του ελεύθερα, αλλά η βία δεν είναι τρόπος για να εκφράζει κανείς διαφορετικές απόψεις», είπε. «Τα ζητήματα πρέπει να διευθετούνται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του λόγου, μέσω του διαλόγου».

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και απεσταλμένη των μεγάλων δυνάμεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα Κάθριν Αστον θα συναντηθεί αύριο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη με τον κύριο διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλιλί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ