2012-09-17 13:46:03
Φωτογραφία για Ν. Διάκος: Απροστάτευτος στις πλημμύρες ο Πύργος
Απροστάτευτος ο Πύργος και οι υπόλοιπες πόλεις της Ηλείας, από πλημμύρες εν όψει χειμώνα. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί για την φετινή περίοδο, πλην ελάχιστων καθαρισμών σε κανάλια από μηχάνημα του ΤΟΕΒ στον Πύργο. Ο Νίκος Διάκος αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, εργολάβος στην Ηλεία, σχολίασε στο IONION FM, ότι οι δήμοι και η περιφέρεια δεν έχουν προνοήσει για τον καθαρισμό των καναλιών, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Επιπλέον το νοσοκομείο Πύργου παραμένει αθωράκιστο απέναντι σε μελλοντική πλημμύρα, καθώς παρότι τα μηχανήματα που είχαν υποστεί βλάβες από την πλημμύρα του Φεβρουαρίου επισκευάστηκαν και στοίχισαν 1 εκατ. ευρώ, δεν έχει προβλεφθεί η μελλοντική ασφάλεια του χώρου. Ο κ. Διάκος κατήγγειλε ότι το ΤΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην ΔΕΠΑΝΟΜ και επεσήμανε ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει με νέα καταστροφή.

Τέλος στις πυρόπληκτες περιοχές δεν έχει γίνει κανένα έργο προστασίας για κατολισθήσεις και πλημμύρες, αφού το Ταμείο Μολυβιάτη διαλύθηκε το 2010 από τον υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ