2012-09-17 12:51:03
Φωτογραφία για Κανένα ίχνος για το φόνο του 59χρονου Αιγύπτιου στη Λεμεσό
Καρτέρι θανάτου στήθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα στη Λεμεσό, με στόχο 59χρονο ο οποίος σκοτώθηκε αφού δέχτηκε σειρά πυροβολισμών από κοντινή απόσταση.

Το έγκλημα διαπράχθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα με θύμα τον Μοχάμεντ Ελ Σαΐτ Χουσεΐν, Ελ Χαμπάσι από την Αίγυπτο ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνοκύπρια και πατέρας δυο παιδιών και κατοικεί μόνιμα στην Κύπρο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο δράστης, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα των αστυνομικών ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, είχε πάρει θέση σε κάποιο αθέατο σημείο κοντά στο σπίτι του θύματος που βρίσκεται στο Κολόσσι, γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι κάποια στιγμή ο 59χρονος, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με την πώληση παπουτσιών σε υπαίθριο παζαράκι της Λεμεσού, θα έβγαινε από το σπίτι με σκοπό να πάει στη δουλειά του για ένα ακόμα δύσκολο μεροκάματο.

Την ώρα που το θύμα άνοιξε την πόρτα της κουζίνας και βγήκε στην αυλή, μόλις που πρόλαβε να κάνει κάποια βήματα, αφού ο δράστης σημέδεψε και πυροβόλησε πετυχαίνοντας τον σκοπό του.


Τους πυροβολισμούς άκουσε η σύζυγος του θύματος και γείτονες οι οποίοι έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και βρήκαν τον 59χρονο πεσμένο στο έδαφος λουσμένο στα αίματα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Από την αυτοψία και τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, διαπιστώθηκε εκ πρώτης, όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, το θύμα δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου αποφάνθηκε ότι δυο σφαίρες έπληξαν το θύμα στο κεφάλι και μια στον θώρακα. Με βάση κάποια τεκμήρια που εντοπίσθηκαν και παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, φαίνεται ότι για τον φόνο του Αιγύπτιου χρησιμοποιήθηκε περίστροφο.

Στα πλαίσια των ερευνών, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από περίοικους, σύμφωνα με την οποία, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, θεάθηκε να απομακρύνεται τρέχοντας από τη σκηνή, άτομο το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε, είναι ύψους 1.70-1.75 εκ., κανονικής σωματικής διάπλασης και φορούσε μαύρη μακρομάνικη φανέλα και παντελόνι μέχρι τα γόνατα.

Σε ό,τι αφορά τα πιθανά κίνητρα του εγκλήματος, αυτά καλύπτονται, προς το παρόν τουλάχιστον, από πέπλο μυστηρίου αφού κανένας από την οικογένεια ή τους φίλους του θύματος δεν είναι σε θέση να δώσει κάποια εξήγηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ