2012-09-17 12:08:03
Φωτογραφία για Ο πόλεμος στο Ιράν όλο και πιο κοντά; Ναυτικές δυνάμεις 25 χωρών στο Ορμούζ
Ξαναρχίζουν δημοσιεύματα για επικείμενη επίθεση στο Ιράν.Ο βρετανικός Τύπος ''ετοιμάζει'' πολεμικό στόλο για εισβολή στη χώρα αυτή.

Η εφημερίδα The Sunday Telegraph υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται πρωτοφανής συγκέντρωση ναυτικών πολεμικών δυνάμεων 25 κρατών στα Στενά του Ορμούζ.

Αυτές οι χώρες, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, επιδεικνύουν τη δύναμή τους, αναμένοντας προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Άλλη κυριακάτικη εφημερίδα, η Mail on Sunday, μετέδωσε μάλιστα ότι ο υπουργός για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Μ.Βρετανίας κ.Νικ Χάρβεï αποπέμφθηκε διότι ήταν αντίθετος με τα σχέδια του Λονδίνου να υποστηρίξει τυχόν επιχείρηση κατά του Ιράν.

Τη ίδια στιγμή μεταδίδεται ότι το Ιράν μπορεί να αποχωρήσει από το Σύμφωνο για την Μη διάδοσης των πυρηνικών, εάν η Δύση ασκήσει εναντίον του στρατιωτική ισχύ.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη ο διοικητής του Σώματος των ''Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης''. στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί.Πάντως έσπευσε να προσθέσει ότι η επανεξέταση αυτή των υποχρεώσεων του, « δεν θα σημάνει στροφή προς τη δημιουργία ατομικής βόμβας, γιατί αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τον φετφά», εξήγησε ο στρατηγός. Ο φετφάς είναι υποχρεωτική προς εκτέλεση εντολή του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, που απαγορεύει την παραγωγή, αποθήκευση και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ