2012-09-17 11:21:53
Φωτογραφία για ΚΥΠΡΟΣ: Το απόγευμα εξετάζεται ο προϋπολογισμός 2013
Υπό την προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια θα συνέλθει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο για να εξετάσει ...τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2013.

Πρόκειται για τον πρώτο κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο θα προστεθούν τα μέτρα του μνημονίου που αναμένεται να υπογράψει η Λευκωσία με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή έχει δηλώσει ότι ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2013 είναι 2,5% του ΑΕΠ. Ποσοστό, ωστόσο, που είναι αρκετά υψηλότερο από το στόχο για έλλειμμα 0,5% που είχε τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΜΔΠ) 2012 - 2014.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, να παρουσιάσει πακέτο μέτρων που θα μειώνει το αναμενόμενο έλλειμμα για το 2012 κατά μία ποσοστιαία μονάδα (150 - 200 εκατομμύρια ευρώ). Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσιονομικό έλλειμμα για τους πρώτους επτά μήνες του 2012 ήταν 3,4%.

Εξάλλου, σήμερα στελέχη του Κυπριακού υπουργείου Οικονομικών θα έχουν στη Λευκωσία συνομιλίες με τον Ολλανδό Μένο Σνελ, ο οποίος εκπροσωπεί την Κυπριακή κυβέρνηση στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ, με στόχο τη διαμόρφωση των αντιπροτάσεων της Κύπρου που θα τεθούν ενώπιον των εκπροσώπων της τρόικα, όταν αυτοί πραγματοποιήσουν την επόμενη επίσκεψη τους στην Κύπρο. 

 
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ