2012-09-16 16:26:03
Φωτογραφία για Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής από το Σύγχρονο Ωδείο Πατρών
Κόκκινη κλωστή δεμένη στις μαράκες τυλιγμένη παίξτε όγδοα να γυρίσει και η μουσική ν’ αρχίσει!

Το Σύγχρονο Ωδείο Πατρών διοργανώνει σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στις 10 πμ, με τη μουσικοπαιδαγωγό Δέσποινα Ματθαιοπούλου.

Μέσα από το ξετύλιγμα διάφορων μύθων σε συνδυασμό με κίνηση, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, αυτοσχεδιασμό στα κρουστά όργανα του Orff, κ.α., παρουσιάζονται σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας της μουσικής για παιδιά προσχολική και σχολικής ηλικίας (4-14 χρονών). Το σεμινάριο περιλαμβάνει συνοπτική παρουσίαση και ενδεικτικών εφαρμογών διάφορων σύγχρονων μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων.

Απευθύνεται σε μουσικούς και σπουδαστές των ωδείων, σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές φυσικής αγωγής.

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Δέσποινα Ματθαιοπούλου είναι Μουσικοπαιδαγωγός και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη
. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of London, Institute of Education με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Είναι απόφοιτος του ετήσιου μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος και αριστούχος στο επαγγελματικό τμήματος Φούγκας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

Από το Σεπτέμβρη του 1992 ως και σήμερα διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή σε ενηλίκους και παιδιά. Έχει παρουσιάσει βιωματικά εργαστήρια σε συνέδρια και πολλά σεμινάρια όπως επίσης έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλο «Το Πρώτο μου Βιβλίο - Θεωρία της Μουσικής», «Μουσικοπονηριές 1&2», «Η κυρα-Μάρω πάει στο Μέγαρο Μουσικής», «Πιανοπονηριές» και «Μεγάλη Συναυλία στην Μπουμπουζαλία, Παιδική οργανογνωσία».

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο στο τηλέφωνο της γραμματείας 2610 314332 και στη διεύθυνση του Ωδείου (Κορίνθου 337 και Μιαούλη).

paizotopos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ