2012-09-16 14:04:03
Φωτογραφία για Μπροστά η Πελοπόννησος στα σκουπίδια!
από τον Γιωργο Λιαλιο

Εξελίξεις στους διαγωνισμούς για τη διαχείριση απορριμμάτων. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, οι διαγωνισμοί σε Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία περνούν στη β΄ φάση, ενώ στο πολυπόθητο έργο της Πελοποννήσου (που θα οδηγήσει και στο κλείσιμο δεκάδων παράνομων χωματερών) ξεκίνησε η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την Ηλεία.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, οι διαγωνισμοί για την κατασκευή και λειτουργία (μέσω ΣΔΙΤ) έργων διαχείρισης απορριμμάτων παραμένουν εντός χρονοδιαγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, στη β΄ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας προχωρούν τα έργα σε:

– Σέρρες: διαχείριση 90 χιλ. τόνων/έτος.

– Αιτωλοακαρνανία: διαχείριση 110 χιλ. τόνων/έτος.

– Ηλεία: διαχείριση 100 χιλ. τόνων/έτος.

Σε καθένα από αυτά τα έργα προεπελέγησαν τέσσερα επενδυτικά σχήματα, τα οποία, αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα περάσουν στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου.

Ελαφρώς πιο προχωρημένο το μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου άρχισε μετά την απόρριψη αίτησης ασφαλιστικών μέτρων υποψηφίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στον ανταγωνιστικό διάλογο συμμετέχουν η κοινοπραξία Archirodon Group – Intrakat – Envitec, η κοινοπραξία Μεσόγειος – J&P ABAΞ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Novaera Hellas και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά και ο διαγωνισμός για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νομό Αχαΐας, δυναμικότητας 150 χιλ. τόνων ετησίως. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ειδήσεις από το μέτωπο του μεγάλου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Οι τελευταίες εξελίξεις ήταν προ δύο εβδομάδων, όταν ανακοινώθηκε ότι ο ΕΣΔΝΑ ανέθεσε στη γενική γραμματεία ΣΔΙΤ τη διενέργεια διαγωνισμού, ωστόσο εκκρεμούσε η κατάθεση του απαραίτητου φακέλου για να προχωρήσει η υπόθεση.

parapolitikaargolida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ