2012-09-15 21:13:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Σε ένα μήνα η απόφαση για το ρώσικο δάνειο
Ο α' αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένεται να αποφασίσει για τη δυνατότητα... δανειοδότησης της Κύπρου σε ένα μήνα.

Όπως μετέδωσε χθες ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, "ο Ρώσος αξιωματούχος -σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους- ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστούν τα αρνητικά και τα θετικά ενός τέτοιου δανείου, το εάν πρέπει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ρωσία να προβεί σε αυτή την ενέργεια, καθώς και το ποιους κινδύνους αναλαμβάνει η Μόσχα δίνοντας ένα τέτοιο δάνειο", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση για το δάνειο των 5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αναμένεται να ληφθεί αυτή η απόφαση στο προσεχές μέλλον.

Ο Ρώσος υπουργός είπε ακόμα ότι μελετάται το θέμα με τους Κύπριους εταίρους τους, αλλά ακόμα δεν έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα πρέπει να παραχωρηθεί στο προσεχές μέλλον. Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Ρωσία, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Μόσχα, παραχωρώντας στην Κύπρο αυτό το δάνειο, θα στηρίξει και τα δικά της χρηματιστηριακά και τραπεζικά συμφέροντα, που αριθμούνται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Βασικά η Μόσχα αναμένει την κατάληξη των συνομιλιών Κύπρου-τρόϊκας και τις διασφαλίσεις για τα συμφέροντά της σε ότι αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ