2012-09-15 17:45:45
Φωτογραφία για Μισθοί σοκ: 2,90 την ώρα στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών
Την άμεση παρέμβαση των υπουργών Εργασίας και Παιδείας ζητά το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την εργασιακή σύμβαση που υπέγραψε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών με τους καθηγητές. Με την εν λόγω σύμβαση κατακρημνίζονται οι αποδοχές των εργαζομένων στα φροντιστήρια, που γίνονται 2,90 ευρώ καθαρά την ώρα, ποσό το οποίο μεταφράζεται σε 270 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν πλήρες ωράριο! Σημειώνεται ότι με τα έως τώρα δεδομένα οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνταν σε φροντιστήρια αμείβονταν με 9 ευρώ καθαρά ωριαίως, γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση ξεπερνά το 60%.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΔΕ) κάνει λόγο για «Συλλογική Σύμβαση Μπανγκλαντές» και καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών νομού Αττικής που διαπραγματεύτηκε τους μισθούς. Όπως επισημαίνει, στήθηκε «ψευδοεργατικό σωματείο» , του οποίου τα 21 ιδρυτικά μέλη είναι συγγενείς πρώτου βαθμού με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, για να ελέγξει τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές των καθηγητών
. Τονίζει, ακόμα, ότι προκύπτει σοβαρότατο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς οι αμοιβές που συμφωνήθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για τον λόγο αυτόν, η ΟΙΕΛΕ ζητά με επιστολή της στους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας να παρέμβουν «σε μια από τις πιο βάναυσες περιπτώσεις καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας και εγκατάστασης ενός ιδιότυπου εργασιακού Μεσαίωνα» . Αναφέρει, μάλιστα, ότι η δραματική μείωση στους μισθούς των εκπαιδευτικών δεν συνοδεύεται από μείωση στα δίδακτρα, τα οποία παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία, γιατί «η απουσία κρατικής εποπτείας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι αυτή που έχει γεννήσει ένα κράτος εν κράτει».
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανατροπή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανατροπή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ