2012-09-15 16:24:03
Φωτογραφία για Η χλιδάτη ζωή δύο μαφιόζων
Ο ένας έστηνε παραμυθένιο γάμο για τον γιο του. Ο άλλος ήθελε βασιλική σουίτα στο Ντουμπάι Οι δύο αρχιμαφιόζοι της Καμόρα επιδίωκαν χλιδή την οποία θα πλήρωναν με χρήματα από εκβιασμούς. Οι υποκλοπές που έκανε η αστυνομία στη Νάπολη οδήγησε σε συλλήψεις, αλλά κυρίως στην αποκάλυψη του τρόπου ζωής των μαφιόζων.

Χλιδή, πολυτέλεια, χυδαιότητα συνοδεύουν πάντα τα έργα και τις ημέρες των εγκληματιών στη σκιά του Βεζούβιου. Λεφτά έχουν και τα ξοδεύουν, ιδίως αν πρόκειται για την οικογένειά τους.

Επειδή τα αφεντικά στην Καμόρα, τη μαφία και την Ντρανγκέτα (που εδρεύουν σε Νάπολη, Σικελία και Καλαβρία αντίστοιχα) θεωρούν ιερή την οικογένεια, είναι γνωστό ότι θέλουν να κάνουν επίδειξη ισχύος αλλά και πλούτου όταν πρόκειται για γάμους, βαφτίσεις, ακόμη και κηδείες.

Ετσι ένα αφεντικό της περιοχής Σεκοντολιάνο, στη Νάπολη, ήθελε ο γάμος του γιου του να αφήσει εποχή. Διοργάνωσε κρουαζιέρα για 1.000 άτομα, τα οποία θα επιβιβάζονταν στο κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι της Νάπολι που θα τους πήγαινε στη Βαρκελώνη.


Μόνο το ενοίκιο του πλοίου και η αμοιβή του πληρώματος ήταν 1.800.000 ευρώ. Ομως ενώ διαπραγματευόταν την επιστροφή των καλεσμένων από τη Βαρκελώνη με πτήση τσάρτερ, έφτασαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του και όχι μόνο ματαίωσαν τα όνειρα για παραμυθένιο γάμο, αλλά πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα και σε αρκετούς από τους καλεσμένους.

Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που η ιταλική αστυνομία δημοσίευσε έγινε γνωστή η συνομιλία ενός γιου αφεντικού της μαφίας ο οποίος ξόδευε ασύστολα τα χρήματα του πατέρα του από το οργανωμένο έγκλημα.

Ο νεαρός είχε αποφασίσει να περάσει μερικές μέρες διακοπών στο Ντουμπάι, στη βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου «Burj al Arab». Τα 18.000 ευρώ η βραδιά που κόστιζε το δωμάτιο δεν ήταν πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν πως η σουίτα ήταν κατειλημμένη. Από το ξενοδοχείο του πρότειναν άλλη σουίτα, εκείνος όμως ήθελε, «τη βασιλική ή καμιά».
madata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ