2012-09-15 15:19:03
Φωτογραφία για Στην επαρχία στρέφονται τα στελέχη επιχειρήσεων σε αναζήτηση εργασίας
Τα στελέχη των επιχειρήσεων ενδιαφέρονται πλέον για καλές θέσεις εργασίας, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής βάσης της εταιρείας, καθώς η ανασφάλεια που προκαλεί η υψηλή ανεργία οδηγεί τα στελέχη που ονειρεύονταν πέντε χρόνια πριν καριέρα στο επιχειρηματικό κέντρο της χώρας να στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους σε θέσεις πιθανόν μικρότερων προοπτικών ανέλιξης και οικονομικού πακέτου, όπως προκύπτει από την ανάλυση στοιχείων της βάσης δεδομένων που διεξήγαγε το site ανεύρεσης εργασίας της KPMG.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα στελέχη εφέτος ζητούν να ενημερώνονται για νέες θέσεις εργασίας με πολύ μικρές ποσοστιαίες αποκλίσεις ανάμεσα στις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, καθώς η Αττική συγκεντρώνει το 14%, ενώ καμία γεωγραφική περιοχή δεν συγκεντρώνει ποσοστό αναζητήσεων μικρότερο από 4%.

Συγκρίνοντας αυτά τα στοιχεία με εκείνα του 2008, παρατηρείται ότι οι αντίστοιχες αναζητήσεις τότε αποτύπωναν σε μεγάλο βαθμό τη γεωγραφική κατανομή στην απασχόληση με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στην επιχειρηματική «Μέκκα» της χώρας μας, την Αθήνα, η οποία συγκέντρωνε το 75% των αναζητήσεων.


Η δεύτερη σε προτιμήσεις, η Θεσσαλονίκη, συγκέντρωνε μόλις το 10%.

«Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας στο χώρο των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων», σχολίασε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια επιλογής στελεχών της KPMG, Ηρώ Μέλλιου.

«[...] Όποιος έχει καταβολές εκτός Αθηνών, συζητά έντονα την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και αναζητά την καλύτερη δυνατή συνθήκη για να υλοποιήσει τη μετοίκησή του», προσέθεσε.

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ