2012-09-15 09:51:13
Φωτογραφία για Ο χρυσός των σκουπιδιών
Πέντε είναι τα χρυσά εισιτήρια, για τη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αν και πληροφορούμαστε πως ήδη οι ισορροπίες με τα κέντρα αποφάσεων έχουν ήδη αποφασιστεί αφού η τοπική αρχή έχει ...προτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα στον διάλογο θα συμμετάσχουν η Ένωση εταιρειών Archirodon - INTRAKAT - ENVITEC, η Ένωση εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή του Γιώργου Περιστέρη, η Νovaera Hellasτου Δημήτρη Κοπελούζου και η Ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ.

Διαχείριση απορριμμάτων Σερρών

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τρία έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα) διαχείρισης απορριμμάτων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.Συγκεκριμένα, στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας προχωρούν τρία έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε Σέρρες: διαχείριση 90.000 τόνων/έτος, Αιτωλοακαρνανία: διαχείριση 110.000 τόνων/έτος, Ηλεία: διαχείριση 100.000 τόνων/έτος.Για καθένα από τα έργα προεπιλέχθηκαν 4 υποψήφια επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.


Απορρίμματα Αχαΐας

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά και ο διαγωνισμός για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, δυναμικότητας 150.000 τόνων ετησίως, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στις 9 Αυγούστου από τη διϋπουργική Επιτροπή υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η χρηματοδότηση των έργων θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους, ενώ για την κατασκευή και λειτουργία τους επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
moneypro.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ